Türkiye'nin Hollanda'ya 6-1 yenilmesinin ardından çok tartışılan Şenol Güneş ile yollar ayrıldı. Bu ayrılık biraz sancılı ve uzun sürdü.

2 gündür TFF ile Şenol Güneş arasında toplantılar yapılıyordu. Geçen haftaki yazımda ve son yaptığımız spor programında çok net bir şekilde bu hafta Şenol Güneş ile yolların ayrılacağını vurgulamıştım. Bunları kahin olduğum için değil gelinen aşamanın vehametini bildiğim için söylemiştim. Normalde pazartesi yazacaktım, ama bu ayrılığı beklediğim için yazımı bugün yazdım.

TFF ve Şenol Güneş birlikteliği zaten çok sancılı bir birliktelikti. Şenol Güneş'in bu milli takıma gitmeyeceğini en başından beri aklı başında olan herkes dile getirmişti. Ben de ilk zamanlarda Şenol Güneş'in mirasyedi olduğunu yazmıştım. Şenol Güneş, Fatih Terim ve Lucescu'nun mirası üzerine geldi. Bu mirası da iyi bir şekilde yönetemedi.

Büyük bir fiyasko sonrası yollar ayrıldı. Türkiye futbol tarihinin en kötü dönemi oldu. Şenol Güneş, hiçbir taktik ve straji üretmedi. Yeni bir oyuncu kadrosu da oluşturamadı. Lucescu'nun bulup oluşturduğu kadronun ekmeğini yemeye çalıştı ama tutmadı. Yılda 3.2 milyon Euro alan Şenol Güneş'in nasıl bir ayrılık süreci içerisine girdiğini hep birlikte göreceğiz.

TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz." denildi. Şenol Güneş'in Türk futboluna nasıl katkılar sağladığını ben bilmiyorum.

Nihat Özdemir yönetimi bu katkıları da söylerse daha güzel olur. Ama bence Şenol Güneş'in gitmesi yeterli değil. Asıl mesele Nihat Özdemir ekibinin gitmesidir. Nihat Özdemir ve ekibi gitmedikçe Türkiye futbolu sürekli geriye gitmeye devam eder.

TFF'den yapılan açıklamada nasıl bir karşılıklı anlaşma yapıldığının detayları verilmedi. Örneğin Şenol Güneş'e bu ayrılık karşılığında ne verilecek?

Yıllık 3.2 milyon Euro maaş verilecek mi?

Fatih Terim gibi Şenol Güneş de kasada ne var ne yok alıp öyle mi gidecek?

Şenol Güneş'in son maç sonrası "Bana yalvardılar" sözü için bir açıklama yapılacak mı?

Bundan sonra milli takım kime emanet edilecek?

Bunun gibi onlarca soru var kafamızda. Ama şimdilik tek bir soruya bile cevap verilmedi. En basitinden TFF, 2 gündür Şenol Güneş ile neyin pazarlığını yaptığını açıklasın bari.

Elbette o da açıklanmayacak. Bundan sonra bakalım TFF nasıl bir yol haritası izleyecek? Hangi teknik direktör ile anlaşılacak? En azından bundan sonra gelecek hocaya 3.2 milyon Euro gibi bir para verilecek mi? Şimdiden söyleyeyim. Bence yine verirler. Türkiye'nin işçiye emekçiye verecek parası yok ama bunlara verilecek parası çok. Hiç kimse de sorgulamaz. Türkiye A Milli Takımı'nın başına bundan sonra kim gelirse gelsin bu zihniyet ve bu TFF olduğu sürece hiçbir başarı elde edilmez. Yine dolaşır durur aynı şeyleri söyleriz.