Başta yaşadığım şehir Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, Akseki ilçelerinde ve Ege ‘de Marmaris olmak üzere 32 ilde çıkan yangınlarda 119 yangın kontrol altına alınırken, pek çok noktada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu yangınlarda hafızalarımızda izi kalacak olan birçok acı olay yaşandı.

Yok olan ağaçlar, ölen hayvanlar, kül olan evler…

Devlet kurumları yaşanacak felaketleri önceden göremeyebilir ama yaşanabilecek felaketlere önceden tedbir almak zorundadır.

Ülkemizde her yaz irili ufaklı yangınlar meydana gelirdi. Ne yazık ki bu büyük felakete kadar orman yangınları bu kadar gündem olmamıştı. 20 yıldır devleti yöneten tüm kurumlarının başındaki insanları liyakate göre değil siyasi fikirlerindeki yakınlığa göre atayan bir siyasal hareketin yarattığı sonuç ile karşı karşıyayız.

Pandemi oldu, deprem oldu, şimdi de yangınlar oluyor!

Burada sorulacak olan soru: Neden ülke zor durumdayken hükümet, devlet yok oluyor!

Felaketten etkilenen yurttaşlar; Neden yangın söndürme uçağı yok, helikopter sayısı yetersiz diye soruyor.

Yangın söndürme uçaklarının kullanılamaz halde olmasının sorumluları sanki kendileri değilmiş gibi bize neden uçağımız olmadığı anlatılıyor! 

Yaşanılan bütün felaketlerden sonra bakanların  aklına  İBAN’ın ,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın aklına  çay fırlatmanın gelmesi yangından etkilenen tüm vatandaşlar olarak onurumuzu kırıyor !

Bir de sanki çok büyük yardım yapılıyormuş gibi anlatılan TOKİ projesi! Aklı fikri rantta olan zihniyetin Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren! Yok olan ağaçlar,ölen hayvanlar umurunda değil! Binlerce hektarlık orman yangınında yok olan o kadar canlı olmasına rağmen can kaybımız yok diye gururla açıklama yapanların bir köy evini iki tuğla bir beton olarak görmelerini artık normal olarak görüyorum. Köy yerinde evin her yeri bir anıdır! Bir özlemdir! İnsanların anıları yok oldu! İşiniz gücünüz beton!

Bu zor günleri halkın yardımlaşması ve belediyelerin destekleri ile atlatmaya çalışıyoruz!

Eğer böyle devam edecekse bakanlıkların bütçelerinin kısılıp belediyelere aktarılması daha anlamlı olur.

Pandemiden sonra ortadan kaybolan hükümet kendi beceremeyecekse bari 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yangın söndürme uçaklarının bakımını üstlenme talebine kulak vermeli.

Bu rantçı zihniyete karşı son sözüm, “Bu yangın sizi de yakar !”