Ülkemiz haftalardır yangın felaketi ile mücadele ediyor.

İçimiz yandı,yüreklerimiz sızladı…

Böylesine fazla yeşile,ormana,doğal ortamda yaşayan hayvanlara sahip bir ülke nasıl bu kadar tedbirsiz olabiliyor,anlamak zor!

Her felakette, devlet ve onu yöneten siyasi iktidar sınıfta kalıyor. Pandemi oluyor,deprem oluyor,sel oluyor, şimdi de yangın oluyor devlet yine yok hükümet kayıp AKP’nin gündemi zaten farklı…

Halk ne zaman ihtiyaç duysa ortalıktan kaybolan hükümet yetkilileri şimdi yandaş medyada boy göstermeye özen gösteriyor. İçten gelmeyen samimi olmayan her açıklama kendi destekçileri ve yandaşları tarafından keşke hiç açıklama yapmasalardı daha iyi olurdu dedirtiyor.

Birisi yangını havadan izler insanlara yukarıdan bakıp çay fırlatır diğeri yetki belediyelerin der söndürme helikopteri kiralamak isteyen Muratpaşa Belediyesi’ne doğru düzgün ikna edici bir cevap vermez! Üzerine yardım etmek isteyen belediye başkanı Ümit Uysal ‘ı adeta trollere hedef gösterircesine sosyal medyadan açıklama yapar!

Ama Yurttaşlar olarak çok iyi biliyoruz ki Belediye yardımları,itfayecilerimizin canı pahasına mücadelesi,gönüllü yurttaşların hem maddi hem de bizzat felaket bölgesine gelerek göstermiş oldukları fedakarlıkları ile kabus dolu günleri atlatmaya çalıştık.

Yangın ilk çıktığında profesyonel şekilde havadan müdahale edebilecek yangın söndürme uçaklarının birçok bölgede ortada gözükmemesi,gözüken yerlerde de yetersiz sayıda olması,belki ufak bir yara ile kurtaracağımız yangınlar bu kadar felakete dönüşmezdi!

Liyakatsız siyasilerin ihmalkarlıkları sonucu ağaçlarımızı can dostumuz hayvanlarımızı ve evlerimizi kaybettik .

Çocukluğumuzun ve gençliğimizin anılarımızı kaybettik. Aynı zihniyete sahip belediye başkanının bu anıların değerini umursamayıp, iyi ki evim yanmış, oraya çok güzel TOKİ evleri projesi yapacağız diyebilecek anlayışsızlığına tanık olduk.

İtibardan tasarruf olmaz diyerek israflarla ülkemizin ekonomisini batıranlara yaşadıklarımızı her zaman hatırlatacağız!

İsimsiz kahramanlarımızı, felakette yitirdiğimiz canlarımızı unutmayacagiz !