Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) öğr düşük ücret dayatmasına karşı taban maaş talebiyle mücadeleye devam ediyor.

Öğretmen Sendikası, uzun süredir mücadelesini verdiği 'taban maaş' belirlensin talebini bu kez Galata Köprüsü'ne pankart asarak dile getirdi.

Sendikanın  sosyal medya hesabından ise "Asgari ücretle çalışma düzenine son vereceğiz! Haklarımızı söke söke alacağız. Sendikalıyız, Umutluyuz! Galata Köprüsü üzerinden haykırıyoruz. Taban Maaş Hakkımız! Geri Alacağız!" paylaşımı yapıldı. 

TABAN MAAŞ UYGULAMASI 8 YIL ÖNCE İPTAL EDİLDİ

Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücretlerine taban maaş düzenlemesi 2014 yılında iptal edildi. Bu düzenlemenin iptalinin ardından pek çok özel eğitim ve öğretim kurumuında öğretmenler asgari ücret seviyesinde ve hatta daha düşük maaşlarla çalıştırılmaya başlandı. Düşük ücretler Milli Eğitim Müdürlüklerine şikayet edilse de gerekli yaptırım uygulanmadı.

Geçtiğimiz sene kurulan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) taban maaşların düşüklüğüne dair bir kampanyayla yola çıktı. Taban maaş düzenlenmesinin yeniden getirilmesini talep eden Öğretmen Sendikası, 30 Ağustos’ta Ankara’da bu talep ekseninde yürüttüğü mücadeleyi büyütmek için buluşmuştu.