Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı basın açıklamasında iktidara seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, "Acilen kara kış fonu kurarak vatandaşlara destek ver. Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Doğalgazdaki vergiyi kaldır" çağrısında bulundu.

CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"İKTİDAR HER GÜN YENİ ZAM  YAPIYOR"

“Kara kışa giriyoruz. Çözümleri CHP bulmak zorundadır. İktidar ne yapıyor, her gün yeni bir zam ilan ediyor. Çok kısa bir süre içinde elektrik faturaları tam üç kere zamlandı ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu halk da bunu kabul etmiyor. Bu yüzden tüm enerji sektörü temsilcileriyle görüşmek istedim. Sağ olsunlar enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler. Birlikte bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Buradan halkımıza seslenmek istiyorum. Kime oy vermiş olursanız olun bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele edeceğiz. İktidara geldiğimizde amacımız elbette yoksullukla mücadele etmek olacaktır. Atlatmamız gereken bir kış var. Kışı atlattıktan sonra zaten iktidara geleceğiz. Sonrası kolay. Şahsa buradan sesleniyorum:

  • Bir; her şeyden önce acilen Kara Kış Fonu’nu kurarak vatandaşlarımıza destek ver.
  • Elektrik faturalarındaki KDV’yi kış boyunca kaldır. Sadece TRT Fonu’nun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlanmasına neden olacak.
  • Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’yi kaldır. Elektrik ve ısınmada düşük gelirliler lehine kademeli tarifeli sisteme geç.
  • Sosyal tarife uygulamasını başlat. Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletmeler boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen destek programına alınmasını istiyorum. Bu hamleler halkımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Kışı geçirelim zaten seninle sandıkta görüşeceğiz.

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM"

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında izlettiği videoya ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Şahıs bugünkü grup toplantısında benim videolarımı izlettirmiş. Adeta birilerine ‘Yarım kalan işi bitirin’ talimatı vermiş. Buradan söylüyorum ne senden ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.