Yardım kutuları bile Gazze'ye ölüm getirdi. İsrail'in aylardır sürdürdüğü saldırılar binlerce Filistinli'nin yaşamını yitirmesine neden olurken, Gazze'de yaşayanlar temel ihtiyaç malzemelerinden bile mahrum kalıyor. İnsani yardım koridorların bu yüzden önem taşıyor, ancak Anadolu Ajansı haberine göre havadan indirilen insani yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmaması ve bölgede bekleyen Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu çok sayıda insan yaşamını yitirdi veya yaralandı.

Yazılı açıklama yapan Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularını taşıyan paraşütlerin açılmadığını söyledi. 

ÖLÜ VE YARALI SAYISIYLA UÇAKLARIN HANGİ ÜLKEYE AİT OLDUĞU BİLGİSİ PAYLAŞILMADI 

Kutuların bölgede yardım bekleyen bir grup Filistinlinin üzerine düşerek çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu ifade eden Basel, ölü ve yaralı sayısına ilişkin ve yardım bırakan uçakların hangi ülkeye ait olduğuna dair bir bilgi paylaşmadı. 

Gazze Şeridi'nde 8 Mart'ta yaşanan benzer bir kazada uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularını taşıyan paraşütler yine açılmamış ve bu kutular bölgede yardım bekleyenlerin üzerine düşerek 5 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Yine çok sayıda kişi yaralanmıştı.

26 Mart'ta ise uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen 12 Filistinli boğulmuş, 6 Filistinli ise yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybetmişti.