İsrail ile Hamas arasında 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin ardından başlayan çatışmalar sürüyor. İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gece boyunca farklı noktalara düzenlediği hava ve topçu saldırılarında, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Gazze Şeridi'nde altıncı kez iletişim ve internet hizmetleri kesildi.

Öte yandan 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 446'ya, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölenler ise 117'ye çıktı

Filistin resmi haber ajansı WAFA ise  İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okulu bombalaması sonucu 5 kişi öldüğünü açıkladı

***  

CHP'de yerel seçim hareketliliği tüm hızıyla sürüyor.

Partide 227 seçim çevresine yönelik açıklanan başkan adayı isimlerinin tamamının oy birliği ile PM’den geçtiği öğrenildi. Adana ve Mersin gibi kentlerin başkan adaylarının açıklanmamasının nedeninin ise “Strateji gereği” olduğu öğrenildi. Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili, “İzmir’e aday gösterilecek” iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterileceği belirtildi.

CHP'de İzmir hareketliliği: "Anketler bekleniyor" CHP'de İzmir hareketliliği: "Anketler bekleniyor"

***   

Özel'den "motokuryenin ölümü" açıklaması...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun karıştığı ve moto kurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olduğu kazaya ilişkin, "Günlerce üstünü kapatmaya çalıştıkları, kusuru mağdurda aradıkları, tepkiler sonucu adım atmaya mecbur kaldıkları bu olayın peşini bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

Motokurye Göçer'in eşi: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu karakola bile götürülmedi Motokurye Göçer'in eşi: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu karakola bile götürülmedi

***

DEM Parti ne yapacak?

Gazeteci İsmail Saymaz, HEDEP yerine artık DEM Parti kısaltmasını kullanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin CHP Lideri Özgür Özel'in ziyaretinin ardından yerel seçimde işbirliğine kapı araladığını yazdı. Saymaz yazısında, DEM Parti, tek amacın AKP’yi geriletmek olmadığını ifade ediyor. CHP’lilerle kamuoyu önünde görüşmek, şeffaf bir müzakere süreci yürütmek ve eğer uzlaşı sağlanırsa alacakları oy nispetinde belediye meclislerinde temsil edilmek, hatta yönetime katılmak istiyor. DEM Parti, nihai kararını bu hafta sonu Parti Meclisi’nde verecek" ifadelerine yer verdi.

"DEM Parti, CHP’ye büyükşehirlerde kapıyı araladı" "DEM Parti, CHP’ye büyükşehirlerde kapıyı araladı"

***  

Özel, İmamoğlu ile buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Özel yaptığı açıklamada, "5 yıl önce bu binaya devir teslim nöbeti için gelmiştik. Güçlükle alınan mazbatadan sonra ben buranın balkonunda Ekrem başkanının o kalabalığın içinde yaklaşımını izlerken gözyaşlarımı tutamamıştım. O günden bu güne kendisine verilen her bir desteği hakeden bir çalışkanlık ve başarı öyküsüyle karşımızda. Biz İstanbul'u ona emanet ettik çok iyi baktı. İstanbul'u seven herkesi Ekrem Başkan'a emanet ediyoruz. Yolu açık olsun" dedi.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret edecek Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret edecek

***

Saadet Partisi'ne vekil transferi gündemde...

Demokrat Parti’li Salih Uzun’un, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesi sonrası grubu düşmemesi için Saadet Partisi’ne katılacağı öne sürüldü.

Hasan Bitmez'in ölümünün ardından Saadet-Gelecek Meclis Grubu düştü Hasan Bitmez'in ölümünün ardından Saadet-Gelecek Meclis Grubu düştü

***

Ensarioğlu istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu İYİ Parti'den istifa etti. Ensarioğlu, Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Şeyh Said krizinin ardından Salim Ensarioğlu, İYİ Parti'den istifa etti Şeyh Said krizinin ardından Salim Ensarioğlu, İYİ Parti'den istifa etti

***

AKP'de üç kriter öne çıkıyor

31 Mayıs 2024’te yapılacak yerel seçimler için AKP aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adayları belirlemek için 3 kriter üzerinde durduğunu yazdı.

Buna göre, Erdoğan başkanlığında oluşturulan üst kurul, üç gündür çalışmalarını sürdürürken; öncelik büyükşehirlere verildi. Alfabetik olarak Adana’dan başlanarak tüm illere ilişkin bugüne kadar yapılan tüm analizler masaya yatırılıyor.

Adayların belirlenmesi için yapılan çalışmalarda şu 3 temel not üzerinde duruluyor:
Bunlardan ilki, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özel olarak yaptırdığı anket, ikincisi, Partililerin katılımıyla yapılan örgüt yoklamaları ve son olarak ise o ilin yönetimi ve milletvekilleriyle yapılan görüşmeler...”

AKP ve MHP arasında yerel seçim işbirliğinin son toplantısı yapılacak AKP ve MHP arasında yerel seçim işbirliğinin son toplantısı yapılacak

***  

AKP'de de seçim hareketliliği yaşanıyor

Seçim tarihi yaklaştıkça özellikle büyükşehirlerde kimlerin aday gösterileceği konusundaki kulis bilgileri de artıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir adayları merak konusu olan Cumhur İttifakı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın adının öne çıktığı konuşuluyor.

AKP’de daha önce “sol seçmenden de oy alacak bir isim” üzerinde durulduğu ve de eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’i aday göstermek istendiği belirtilmişti. Ancak yeni gelen haberlere göre, üç dönem kuralı nedeniyle 28. dönemde milletvekili olmayan Dağ’ın, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin ilk gününde Meclis’e geldiği ve görüşmeler yaptığı görüldü.

Kulis: "AKP’de İzmir için Hamza Dağ’ın ismi öne çıkıyor" Kulis: "AKP’de İzmir için Hamza Dağ’ın ismi öne çıkıyor"

***

Yıldıray Çiçek tazminata mahkum edildi

Bahçeli'nin basın danışmanı, Seval Türkeş hakkındaki ifadeleri nedeniyle tazminat ödeyecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı ve Türkgün gazetesi Başyazarı Yıldıray Çiçek, MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş hakkındaki yazısında kullandığı "Böyle örgüt ve çete başına sahip çıkan Seval Türkeş…" ifadeleri nedeniyle tazminata mahkum edildi.

***

MHP'nin 3 Kasım'da başlayan belediye başkan aday adaylığı başvuruları bugün sona erecek

Başvuru sürecinde MHP Lideri Devlet Bahçeli, partililere Erdoğan'ın "baba ocağı" Rize'nin Güneysu ilçesi için yapılan belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının alınmaması talimatını verdi. Güneysu için başvuruları kabul etmeyen MHP, ilçeden belediye başkan adayı göstermeyecek.

***

Erdoğan'dan seçim açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Bazı illeri temayüllere göre açıklayacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “İnşallah Aralık ayının sonuna doğru Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızı açıklayacağız” dedi.

***

Atılan adımlar usulsüzlüğe dair disiplin süreci...

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İbrahim Özkan ve 7 kişinin partiden ihracı ile ilgili, "Meclis üyeleriyle ilgili yaptığımız işlemin altında kendi düşüncelerine dair bir tavrımız söz konusu değil. Usulsüzlüğe dair yapmış olduğumuz bir disiplin sürecidir” dedi.

***  

Görevden alınan Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener’le yaptığı konuşmayı anlattı

Görevden alınan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok, sürece ve Meral Akşener'le olan görüşmesine dair açıklama yaptı. Zeki Üçok, sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevinden alındığını söyledi. Üçok, kayıtlı olmayan bir numaradan WhatsApp mesajı aldığını, görevden alındığını bu şekilde öğrendiğini ifade etti.

"Sebep sosyal medyaymış": Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener’le yaptığı konuşmayı anlattı "Sebep sosyal medyaymış": Ahmet Zeki Üçok, Meral Akşener’le yaptığı konuşmayı anlattı

***

Adana'da Starbucks' saldırıda yeni gelişme

Adana'da Starbucks şubesine  ateş açan kişinin ifadesi ortaya çıktı. O.G. isimli şahıs ifadesinde, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da izlediği videolardan etkilendiğini ifade etti.  Saldırgan, “Instagram’da gezinirken, Filistin’de ölenlerle ve yaralananlarla ilgili videolar izledim. Videolar beni aşırı etkiledi. Videoları izlerken Starbucks’a geldiğimi fark ettim. İçimde anlamadığım bir öfke patlaması oldu” dediği ortya çıktı.

Starbucks'a saldıran şahıs konuştu: "Videolardan aşırı etkilendim" Starbucks'a saldıran şahıs konuştu: "Videolardan aşırı etkilendim"

***  

Meğer Beşiktaş'ta müteaahitmiş...

Avustralya’nın en çok aranan isimlerinden olan ‘Alameddine’ adlı suç örgütünün iki numarası olarak bilinen Afganistanlı Masood Zikria’nın İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde müteahhitlik yaptığı ortaya çıktı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Masood Zikria’nın 4 Aralık’ta Dadwin Havalimanı’nda uçaktan iner inmez gözaltına alındığını ve hakkında “cinayete teşebbüs, suç örgütü üyeliği ve uyuşturucu kaçakçılığı” suçlarından yakalama emri olduğunu aktardı.

Zikria’nın Türkiye’ye Aralık 2021’de Malezya’dan bir balıkçı teknesiyle geldiği iddiaları olduğunu belirten Saymaz bugün yayımlanan yazısında, Zikria’nın 19 Ekim 2022’de Esenyurt’ta geçici ikamet için başvurduğunu ve 1 Kasım 2023’e kadar ikamet izni verildiğini belirtti. 

Meğer buradaymış: "Avustralya’nın en çok aranan adamı İstanbul’da müteahhit çıktı" Meğer buradaymış: "Avustralya’nın en çok aranan adamı İstanbul’da müteahhit çıktı"

***

Ece Ronay gözaltında...

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Ece Ronay, eski eşinin işyerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alındı

Eski eşinin işyerini kurşunlattığı iddia edilen Ece Ronay gözaltında Eski eşinin işyerini kurşunlattığı iddia edilen Ece Ronay gözaltında

***

Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yüksek kâr getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın, dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

***

Fatih Terim'in hesaplarına inceleme

Kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak anılan Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın başını çektiği dolandırıcılık davasında Teknik Direktör Fatih Terim'in banka hesaplarına inceleme başlatıldı.

Fatih Terim'in banka hesaplarına teknik inceleme başlatıldı Fatih Terim'in banka hesaplarına teknik inceleme başlatıldı

***

Yaşar Okuyan hastaneye kaldırıldı

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan iç kanama nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. Durumu kritik olan Okuyan, entübe de edildi. Kemal Kılıçdaroğlu'na Meral Hanım'la ilgili bir dosya verdim" diyen Okuyan, bu açıklamasının ardından CHP'den ihraç edilmişti

Durumu kritik! Eski Bakan Yaşar Okuyan yoğun bakımda Durumu kritik! Eski Bakan Yaşar Okuyan yoğun bakımda

***

Interpol arıyordu, Bağcılar'da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İngiliz uyruklu Mohamed Zahir Miah'ın Büyükçekmece'de, Çin uyruklu Chen Xuefeng'in Bağcılar'da yakalandığını duyurdu.

Kırmızı bültenle aranan Çinli Bağcılar'da ve İngiliz de Büyükçekmece'de çıktı Kırmızı bültenle aranan Çinli Bağcılar'da ve İngiliz de Büyükçekmece'de çıktı

***

"Eğitime yapılan kamu harcaması düşüşte..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’tan TÜİK’in “2022 Eğitim Harcamaları İstatistikleri” açıklaması geldi. Özçağdaş yaptığı açıklamada, "Eğitime alanına yapılan kamu harcamaları giderek azalıyor, eğitimin maddi ve manevi yükü ailelerin sırtına yüklenmiyor." ifadelerini kullandı.

***

AYM, Taksim Meydanı kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, 2014 ve 2015 yıllarında İstanbul Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına yasaklanması ve kutlamak isteyen sendikalara polisin müdahale etmesi nedeniyle iki ayrı hak ihlali kararı verdi. 1 Mayıs 1977'deki kutlamalar sırasında 34 kişinin öldüğü Taksim'in işçiler açısından sembolik anlamı olduğunu belirten mahkeme, "Taksim Meydanı emekçilerin ortak hafızasıdır" dedi

***

Hatay'da yıkılan binada karar...

Hatay'da  42 kişiye mezar olan 75. Yıl Apartmanı'nın müteahhidi, statik proje  müellifi, mimar ve teknik uygulama sorumlusu ile arsa ortaklarından biri  hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istendi. Bilirkişi, apartmanın  betonunun elle parçalanabilir olduğunu raporladı. Binanın zemin etüt raporunun da olmadığıbelirtti.

Hatay'da insanları göz göre öldürmüşler! "Beton elle ufalanır durumdaydı" Hatay'da insanları göz göre öldürmüşler! "Beton elle ufalanır durumdaydı"

***  

Malatya'da yıkılan binanın davasında karar açıklandı

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 31 kişinin öldüğü Trend Garden Rezidansı’yla ilgili görülen davada tutuklu 4 kişi, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkma yasağıyla tahliye edildi.

***

Dilan Polat davasında yeni detaylar...

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan-Engin Polat çiftinin dava dosyasına MASAK'ın hazırladığı raporun tam hali ulaştı. Raporun ardından savcılık Veysel Ş. ve Derkan B'yi de 'şüpheli' sıfatıyla dosyaya ekledi.

Sonunda! Dilan Polat-Engin Polat dosyasına MASAK raporunun tam hali eklendi Sonunda! Dilan Polat-Engin Polat dosyasına MASAK raporunun tam hali eklendi

***

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Tutuklu Faruk Koca hakkında 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama', 'tehdit' ve 'yasak alanlara girme', diğer tutuklular Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin hakkında 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama', 'yasak alanlara girme' suçlarından ceza talep edildi.

***

İran'da kadınlar, bir kez daha erkek futbol takımlarının maçlarını stadyumda izleme hakkını elde etti.

 Stadyumları Açın adlı grup, sosyal medya hesabından Persepolis ve İstiklal arasında Tahran'daki Azadi Stadyumu'nda oynanan derbide kadınlar için 3 bin biletin satışa sunulduğunu açıkladı.

***  

Venezuela ile Guyana anlaşmaya vardı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Guyana Devlet Başkanı Irfaan Ali, Karayipler'de bir araya geldi. Devlet başkanları "iki devlet arasındaki herhangi bir anlaşmazlığı uluslararası hukuka uygun şekilde çözme" konusunda mutabık kaldı, birbirlerine karşı güç kullanmayacakları konusunda hemfikir oldu.

Venezuela ile Guyana anlaştı: İhtilaflı bölge için güç kullanılmayacak Venezuela ile Guyana anlaştı: İhtilaflı bölge için güç kullanılmayacak

***   

VakıfBank, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi

VakıfBank, 2023 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası B Grubu’ndaki ikinci ve son maçında Brezilya’nın Dentil Praia Clube takımını 3-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı

***

Galatasaray'ın, UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi statüsü gereği, Şampiyonlar Ligi gruplarında 3'üncü sırada yer alan takımlar, Avrupa Ligi gruplarında 2. olan ekiplerle eşleşecek. Gruplarını 2'inci sırada tamamlayan ve Galatasaray'ın rakibi olması muhtemel takımlar arasında Freiburg, Marsilya, Sparta Prag, Sporting, Toulouse, Rennes, AS Roma, Karabağ kulüpleri yer alıyor.