Soruşturmada, binanın müteahhidi Mustafa Erdoğan K, statik proje müellifi Cemil U, mimar ve teknik uygulama sorumlusu Raci C. ile arsa ortaklarından Mustafa Kemal Ş. "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına karar verildi.

İddianameye göre, 1996'da yapımına başlanan binanın zemin etüt raporu yoktu. Depremde yıkılan binanın yanında ve çevresindeki diğer binalar ise ayakta kaldı.

Bilirkişi raporunda, binanın depremde gerekli mukavemeti gösteremediği, taşıyıcı sistemin düğüm noktalarında mafsallaşarak yıkıldığı, betonun elle ufalanır durumda olduğu, kolon ve kirişlerde malzemede ayrışmaların olduğu, demirin pas paylarına dikkat edilmediği, etriye aralıklarının fazla olduğu, mesnetlere yakın kısımlarda etriye sıkıştırmasının yapılmadığı, demir bindirme payının az olduğu tespit edildi.

Raporda, binanın projelendirme, yapım ve iş bitimi aşamalarında Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik (1975) esasına yeterince uyulmadığı belirtildi.

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek yargılamanın başlamasına karar verdi.