DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, geçtiğimiz hafta parti MYK'sinde yerel seçimler için 81 ilde aday çıkarma görüşünün öne çıktığını açıkladı. Doğan, kesin kararın Parti Meclisi'nde (PM) alınacağını da ekledi. Doğan'ın açıklamalarının ardından İYİ Parti ile iplerini koparan CHP'nin DEM Parti ile işbirliği yapıp yapmayacağı merak konusuydu.

SÖZCÜ yazarı İsmail Saymaz, geçtiğimiz gün DEM Parti Eş Başkanları ile görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, ziyaretinden uzlaşma çıktığını yazdı.  Saymaz'ın "DEM Parti, CHP’ye büyükşehirlerde kapıyı araladı" yazısı şöyle:

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti.

Ziyarette, genel merkezler düzeyinde bir ittifak değil, yerelde işbirlikleri kurulabileceği noktasında uzlaşmaya varıldı.

Bir CHP’li yetkili şunları söyledi:

“Biz bir ittifak, anlaşma ve masa teklif etmiyoruz. Diyelim bir ilde ya da ilçede uzlaşıldı. Genel merkezler olarak engel olmayacağız. Yerelde işbirlikleri yapılacak. Aday anlaşıyordur, belediye meclis üyeliği teklif eder, uzlaşı oluyorsa olsun. Yerelden gelirse olumlu bakarız.”

Geçen haftaya kadar 81 şehirde aday çıkarma yönünde kuvvetli bir eğilimin hakim olduğu DEM Parti’de, ziyaretten sonra hava döndü.

Doğuda birinci ve ikinci olduğu şehirlerde aday çıkaracak olan DEM Parti, batıda ‘kent uzlaşısı çerçevesinde halk ve emek dostu adayları destekleme’ stratejisini uygulayacak.

Bu, şu demek: CHP’li adaylara şartlı destek.

DEM Parti, tek amacın AK Parti’yi geriletmek olmadığını ifade ediyor. CHP’lilerle kamuoyu önünde görüşmek, şeffaf bir müzakere süreci yürütmek ve eğer uzlaşı sağlanırsa alacakları oy nispetinde belediye meclislerinde temsil edilmek, hatta yönetime katılmak istiyor.

DEM Parti, nihai kararını bu hafta sonu Parti Meclisi’nde verecek"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.