Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa Cumhurbaşkanı Imanuel Macron’un talebi üzerine katliamın yaşandığı yere giderek bir basın açıklaması yaptı.

Gerald Darmanin saldırganın kısa bir süre önce cezaevinden şartlı tahliye edildiğini belirterek, “Şahıs cezaevinden kısa bir süre önce tahliye edilmiş. Ancak şimdi ne şekilde tahliye edildiğini araştırıyoruz. Bu kişi Fransız mahkemeleri tarafından tanınan sabıkalı bir kişi” dedi.

Saldırganın herhangi bir siyasi tarafla ilişkisinin bulunmadığını iddia eden Gerald Darmanin, “Elimizde siyasi bir bağlantısının olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Ancak sağcı olduğunu ve daha önce birçok sağcı örgütte yer aldığını biliyoruz. Ancak bunun için herhangi bir sağcı örgütü suçlamak istemiyoruz” diye belirtti.

Gerald Darmanin devamla “Üç kişi hayatını kaybetti, ikisi Kültür Merkezi önünde, biri restoranın içinde” dedi.Bakan, bir kişinin de ağır yaralı olduğunu söyledi.

Gerald Darmanin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Yılbaşı nedeniyle her yer çok kalabalık. Bu nedenle cami ve dernekleri korumak için güvenlik güçlerimizi alarma geçirdik!” dedi.