Saldırının yapıldığı yerde toplanan Kürtler, saldırıdan, önlem almadığı gerekçesiyle Fransa hükumetini sorumlu tutuyor. Olay yerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı da protesto edilmişti.

Saldırı sonrası eylemciler sokaklarda ateş yakarak gösteri düzenlemeye ve slogan atmaya başladı.

Polis ise göstericilere gaz bombası attı.  Gündüz yaşanan saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Paris Emniyeti'nden yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, kurtarma ekiplerinin müdahalesi ve güvenlik gerekçesiyle bölgenin boşaltılması çağrısı yapıldı.

Saldırının ne amaçla yapıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama olmadı. Savcılık saldırıya ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu.

Fransız basınında, saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli 69 yaşındaki bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Fransa medyasında, saldırganın daha önce de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, ayrıca 12 Kasım 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi.