Birleşik Krallık'ın postane servislerinden Post Office, Britanyalıların gidebileceği en ucuz tatil yörelerini belirledi. Her yıl yayımlanan Aile Tatili Raporu'nun son sayısına göre Marmaris ve Bulgaristan'daki Sunny Beach, listedeki 16 popüler tatil yeri arasında en ucuzları.

Seyahat şirketi Tui'yle hazırlanan Sahil Barometresi kova ve kürek, şişme yatak, maske ve şnorkel, güneş kremi, böcek kovucu, dondurma, şezlong, deniz bisikleti, bira, kola, şarap, ve aile yemeği gibi tatilde yapılan 12 farklı kalemdeki harcamalarla belirlendi.

TURİSTLER TL'DEKİ DEĞER KAYBINI HİSSETMİYOR

Independent Türkçe'nin haberine göre, bu liste için bir turistin Marmaris ve Sunny Beach'te harcayacağı tutar 86 sterlin (yaklaşık 1.830 TL). Marmaris'te fiyatlar 2019 yazına göre 2 kat arttığı ancak turistler TL'deki değer kaybı yüzünden bunu hissetmedi.

Britanyalıların 3 yıl öncesine göre Marmaris'te yüzde 11, Sunny Beach'te yüzde 8 daha fazla sterlin ödeyecek. İkilinin arkasından gelen Portekiz'in Algarve bölgesinde aynı liste 108 sterline, yani yaklaşık 2.300 TL'ye mal oluyor.

Burayı 125 sterlinle Atlas Okyanusu'nda yer alan Madeira'daki Funchal, 127 sterlinle İspanya'daki Costa del Sol ve 133 sterlinle Yunanistan'daki Korfu izliyor. Barometrede en pahalı yerler 185 sterlinle İtalya Puglia ve 186 sterlinle İspanya İbiza.