TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un Divan Başkanlığı'nı, İz Gazete muhabiri Pınar Teke ve Kardelen Buğday'ın divan üyeliğini yürüttüğü genel kurulda, üç yıllık TGS İzmir Şubesi çalışma raporu ve denetim kurulu raporları ibra edildi.

İz Gazete'nin haberine göre; genel kurula katılan Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Bugün sizinle burada olmaktan çok mutluyum. Ege Bölgesi'nde tüm iş kollarında bir mücadele sürdürüyoruz. Örgütlenmemizi yürütüyoruz. İşçi haklarının daha geniş bir biçimde kazanılması için bu çabamızı yürütüyoruz. 1 Mayıs'ta yine alanlara çağrımı yinelemek istiyorum. Tüm işçi, emekçi dostlarımı 1 Mayıs günü alanda görmek istiyoruz” diye konuştu.

BİRLİKTE MÜCADELE VURGUSU

TGS İzmir Şubesi eski Başkanı Halil İbrahim Hüner, “12 yıldır taşıdığımız bu bayrağı artık devredeceğiz. 19 üyeyle aldığım şubeyi 142 üyeyle teslim edeceğim. Seçilecek yeni yönetime başarılar dilerim” dedi.

Genel kurulda söz alan Dokuz Eylül Gazetesi TGS İşyeri Temsilcisi Özde Koca, “Her birimiz, gazeteciliğin zorlaştığı bir ülkede, bir o kadar zor olan örgütlü mücadeleyi güçlendirmek için çalışıyoruz. Bugün burada bir bayrak devri yaşanıyor. Seçim takvimi, Genel Merkez tarafından ilan edildiği günden beri arkadaşlarımızla birlikte yol alarak bugüne geldik. Umarım bu bayrak, onu daha yukarıya taşıyacak elleri geçer. Katılımınız için teşekkür eder, herkese başarılar dilerim” diye konuştu.

Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Sinan Keskin, "İyi ki iki liste çıkmış. Yoksa bu kadar gazeteci bir araya gelemeyecektik. Kim kazanırsa kazansın, birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ege Telgraf yazarı ve muhabiri Mazlum Vesek de TGS'nin 70 yıllık geçmişinde verilen basın ve emek mücadelesini daha da yükselteceklerini ifade ederek, “Bugün burada bu kadar meslektaşımızı bir arada görmek umut verici. Biliyorum ki kongreden sonra da mücadelemiz ve birlikteliğimiz sürecek. Yeni seçilecek arkadaşların çok başarılı işlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

İz Gazete editörü Bilge Can Ünbal Yılmaz da, kongreye katılan üyelere, Türkiye'deki değişime dikkat çekerek sendikaya yeni bir anlayış getirecek isimlere oy vermeleri için çağrıda bulundu.

"YENİ BİR YOLA GİRDİK"

İz Gazete İşyeri Temsilcisi ve TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nil Kahramanoğlu ise seçim sonrası yaptığı açıklamada, "Ülkece seçim telaşına girdiğimiz bu süreçte biz de Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak yeni bir yola girdik. Genç isimlerin yer aldığı yeni bir yönetimle bu sürece başladık. Umarım bu bayrak değişimi gerçekten başta İzmir şubesi olmak üzere tüm sendikamız için verimli olur. Türkiye’nin ikinci yüzyılından bahsediyoruz, değişimden bahsediyoruz. İşte bu değişim en alttan, tabandan başlayacak. Biz de bunun için çalışacağız. Gençlerin, kadınların daha fazla söz hakkının olduğu bir süreç inşa etmeliyiz" dedi.

"EN BÜYÜK SORUN ÖRGÜTSÜZLÜK"

"Biz gazetecilerin en büyük sorunu örgütsüzlük" ifadelerini kullanan Kahramanoğlu, "O yüzden de en büyük çaba bu yönde olmalı. Daha çok yan yana gelerek, birlikte mücadele ederek kazanacağız" şeklinde konuştu.

Kongrede 143 üyeden 78’i oy kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede, yönetim kurulu asil üyeliği, Nil Kahramanoğlu, Özde Koca, Mazlum Vesek ve Feyaz Tatar’dan oluştu. Yönetim Kurulu yedek üyeliğine Selda Meşe, Gökçe Adar Çubukçuoğlu, Ahmet Çınar ve Özge Uğulu seçildi. TGS İzmir Şubesi yeni yönetim kurulu, ilk toplantısında görev bölümü yapacak.

Diğer kurullar ise şöyle:

Denetleme Kurulu Asil: Pınar Teke, Zişan Akar Yerdelen, Görkem Taşdemir

Denetleme Kurulu Yedek: Kazım Bozkurt, Özgür Eren Yılmaz, Doğukan Fikri Fidan

Disiplin Kurulu Asil : Didar Demirci, Eda Aktaş, Celal Birkan Yüksel

Disiplin Kurulu Yedek : Murat Ervin, Büşra Muratdağı, Şura Nur Savranoğlu

Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri: Özde Koca, Nil Kahramanoğlu, Mazlum Vesek, Feyaz Tatar, Kardelen Buğday, Didar Demirci, Ahmet Çınar, Bilge Can Ünbal Yılmaz, Gökçe Adar Çubukçuoğlu, Ozan Sirmen, Veli Şahin, Özgür Eren Yılmaz, Esra Kapar, Halil İbrahim Hüner.