Haber: Fatoş Erdoğan

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin savunmanlığını üstlendiği Sultan Ovaç, 27 yaşında bir tarım emekçisiydi, 2 çocuk annesi Sultan boşanmak istediği Şener Barut tarafından katledildi.

 Çağlayan Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada katil Şener Barut ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bugün Çağlayan Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada katil oy çokluğu ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sonrası Sultan Ovaç'ın ailesi ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği  adına Av. Nilda Baltalı açıklamada bulundu. Av. Nilda Baltalı,

"Katil tasarlayarak eşi kasten öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyordu. Tasarlama olmadığına hükmedildi. Katile iyi hal ve indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Biz tasarlayarak öldürme iddiasıyla istinaf başvurusu yapacağız"

Sultan'ın babası Murat Ovaç, "Yargı benim istediklerimi söyledi. Kadın cinayetleri bir daha olmasın babalar, analar böyle acılar çekmesin. Torunlarımın velayetini aldığım zaman güçleneceğim. Evladımın yadigarı olarak onları büyüteceğim."