CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Partisinde devam eden ve tansiyonun yüksek seyrettiği kongrelere ilişkin konuşan Özel, takvimde yaşanan gecikmelere sitem etti. 

Özel, konuşmasında şunları söyledi: 

"Parti içi meselelerdir ama kurultay sürecinde şöyle bir şey var. Birçok ilde, birçok ilçede yapılmayan kongreler var ve sonuca etki edecek. Bundan çok ciddi rahatsızlık duyuyoruz"

İSTANBUL İL KONGRESİ TEPKİSİ

İstanbul'da planlanan kongrenin geciktiğini belirten Özgür Özel şunları söyledi: 

"İstanbul İl Kongresi'ni hemen yapacağız diyorlardı, hemen 15 Eylül'dü, bir hafta bir hafta, ne diyorsunuz 8 Ekim... Belki 15 Ekim'e ertelenecek. Sebep ne, İstanbul kaybedilince bütün Anadolu İstanbul'u değişimcilerin kazandığını konuşmasın diye kongreyi kaçırıyorlar."

"5 KASIM TARİHİ KURULTAY İÇİN UYGUN"

Kurultay tarihi geçtiğimiz günlerde toplanan MYK tarafından netleştirilmiş ve 4-5 Kasım olarak duyurulmuştu. Özgür Özel, "Mümkün olan en erken tarih bizce de uygun" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"29 Ekim önerisini ilk ben ortaya atmıştım, hatta 5 günlük bir kurultay yapalım demiştim. Ama 29 Ekim'deki belediyelerin programları söyleniyor, 5 Kasım uygun. Ne kadar çabuk, o kadar iyi. Çünkü kurultayı yapacağız, kazanacağız, arkasından yerel seçimler var"