YRP Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tandoğan ve Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol, bugün YSK'ye Siverek seçimlerinin iptal edilmesi için olağanüstü itiraz başvurusunda bulundu. Başvuru sonrasında YSK önünde açıklama yapan Mahmut Tandoğan, şunları söyledi:

"31 Mart'ta yapılan seçimleri 64 fark oy ile AK Parti kazanmıştı. İtilaflı olan sandıklar tekrar sayılmıştı. Sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları ve ilçe birleştirme tutanakları üzerinde yapılmış maddi hatalar ve rakamların yanlış yazımı neticesinde YRP'nin 72 olan oyunun 0 olarak yazılmasına yönelik İlçe Seçim Kurulu'na yaptığımız itiraz ile Siverek Belediye Başkanlığı seçimlerini 8 oy farkla Yeniden Refah Partisi almış oldu.

"ÜÇÜNCÜ SAYIMDA YENİDEN REFAH'IN ŞAİBELİ ŞEKİLDE OYLARI AZALTILDI"

Fakat bu işlem yapıldıktan sonra usule aykırı, yasaya aykırı bir şekilde üç sandıkla ilgili; 1369, 1370 ve 1371 no'lu sandıklarla ilgili usulsüz bir sayım yapılmıştır. İlçe Seçim Kurulu'na tanınmayan biri gelmiş ve 'Bu sandıklarla ilgili itirazımız var. Bu sandıklarda şaibe var' demiş. Bu şaibeye ilişkin AKP Temsilcisi Siverek İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ederek bu 3 sandığın yeniden sayımını talep etmiştir. İlçe Seçim Kurulu'da haksız ve hukuksuz bir biçimde bu üç sandığı tekrar saymıştır. Bu üç sandığın tekrar sayımı neticesinde nasıl oluyorsa AKP'nin oyları üç sandıkta da artıyor, Yeniden Refah Partisi'nin oyları ise üç sandıkta da azalıyor. Bu üç sandıktan biri Şanlıurfa Belediye Başkan Adayımız Sayın Kasım Gülpınar'ın köyündeki sandık. Bu sandığın bu işin içinde olması kuvvetli şüphe uyandırmıştır YRP'de. Bu sandığı inceledik. Sandığın başkanı ile görüşme yaptık dedi ki 'Biz seçim günü bütün seçim kurulunun huzurunda bu sandığın sayımını yaptık, bu sandığın neticesinde hiçbir farklı işlem yapılmamıştır. Ayrıca ilçe seçim kurulunda da bir sayım yaptık. Herhangi bir değisiklik yok.' Ne zaman ki Yeniden Refah Partisi hatayı tepit edip seçimi aldığını ortaya koyunca bu sandıkların üçüncü kez sayımına karar verildi. Bu sayım neticesinde şaibeli şekilde Yeniden Refah Partisi'nin oyları azaltıldı. AKP oyları üç sandıkta arttı ve Siverek tekrar AKP'ye geçti. Bu konuyla ilgili olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak YSK'ya başvurumuzu yaptık. Yüce heyete bu konuda güvenimiz tamdır."

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi, usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapmış İlçe Seçim Kurulu itirazı usulden reddetmiş ve Yeniden Refah Partisi itirazını İl Seçim Kurulu'na taşımıştı. İl Seçim Kurulu ise itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. İl Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline ve 2 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. Ancak YSK, İl Seçim Kurulu'nun seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararını iptal etmişti.