Haber: Güven Boğa

Hülya Güllüce'nin katledilmesi ile ilgili davanın ilk duruşması Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya müdahil olarak katılan CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Avukat Oya Tekin ve CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadın cinayetlerinin önlenmesi için hükümeti göreve çağırdı. Duruşma sonrası açıklama yapan CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Tekin, "Yaklaşık 1 yıl önce öldürülen Hülya’nın katili sadece onu tasarlayarak öldüren Abdullah Kaya değildir. Hülya’nın katili her gün üretilen, tekrar üretilen kadın şiddetine karşı gerekli yasal korumaları, tedbirleri almadan, kadının güçlendirilmesi konusunda gerekli politikaları oluşturmayan iktidardır, yönetenlerdir" dedi. Tekin, cinayetlere dur demek için adliyede olduklarını, davaların takibine devam edeceklerini söyledi.

"MÜSEBBİBİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN BİR GECE YARISI AYRILANLAR"

Hülya Güllüce’nin de diğer öldürülen kadınlar gibi bir erkek şiddetinin kurbanı olduğunu vurgulayan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin de cinayetlerin müsebbibinin İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı ayrılmak isteyenler olduğunu dile getirdi. Şevkin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadın cinayetleri kabul edilebilir bir noktadan çıkmıştır. Türkiye’de kadın cinayeti görmek, duymak istemiyoruz. Her gün en az 3 kadının öldürüldüğü, erkeklerin de gurur, namus kisvesi altında kadınların yaşamına son verdiği bir Türkiye’de yaşamak istemiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin kanuni vasıflarının Hülya Güllüce cinayeti davasında ve tüm kadın cinayetleri davasında yerine getirilmesini bekliyoruz."

"BAŞKALARI DA YANMASIN"

Hülya Güllüce’nin annesi Arife Güllüce de, “Kızım geri gelmeyecek. Başkaları da yanmasın, benim gibi olmasın. Bu kadar, bir şey diyemiyorum” diye konuştu. Hülya Güllüce’nin ailesine CHP Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Bayındır ve Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hürühan Erkek ile çok sayıda avukat ve CHP’li kadın da destek verdi. Duruşma. 9 Aralık 2021 tarihine ertelendi.