Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada "Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilecek kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılması imkanı getiriliyor" dedi.

Açıklamaya göre düzenleme bir yıllık süreyi kapsayacak.

Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 2,98 artarken, yıllık enflasyon yüzde 69,97'den yüzde 73,50'e yükselmişti. Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise, mayıs ayında aylık enflasyonu yüzde 5,46, yıllık enflasyonu yüzde 160,76 olarak duyurmuştu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Haziran ayı kira artış oranı yüzde 39,33 oldu. Enflasyonun artışı ile birlikte kira artışları yeni bir krize neden olurken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Borçlar Kanunu'nda konu hakkında yapılacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu ve “Konut kiralarında, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilecek kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde bir düzenleme getiriyoruz. Üzerindeki artışlar geçerli olmayacak.'' dedi.