İstanbul Söğütlüçeşme'deki AVM projesi hakkındaki tartışmalar devam ederken, Kadıköy Kent Suçları Takip Ağı, projeyi protesto etmek için 31 Ekim Salı günü İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi önünde bir basın açıklaması düzenlemeye hazırlanıyor.

İNŞAAT, HUKUKİ SÜREÇTEN HIZLI İLERLİYOR

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekliliği konusundaki itirazlara rağmen inşaat süreci devam eden Söğütlüçeşme'deki AVM projesine dair mahkeme süreci sürüyor. Bu süreçte bilirkişi heyeti atanmış ve inceleme yapılmıştı. Ancak raporun hazırlanması ve mahkemeye sunulması uzun sürdü. İnşaatın hızlı ilerlediği bir dönemde, hukuki süreç hâlâ tamamlanmış değil.

Kadıköy Kent Suçları Takip Ağı, mahkemeye sundukları itirazlara rağmen yürütmeyi durdurma taleplerinin reddedildiğini ve duruşmanın yapılacağını açıkladı. Bu nedenle 31 Ekim 2023 Salı günü saat 10.00'da gerçekleşecek olan duruşma öncesi ve sonrasında İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi önünde bir basın açıklaması yapacaklar.

Açıklamada, bilirkişi raporuna yapılan itirazların dikkate alınmamış olmasının ve verilen kararın hukuka aykırı olduğunun altı çizilirken, projenin kamusal zararlara neden olabileceği ifade edildi. Kadıköy halkı, projenin durdurulması için bir araya gelerek, çevre ve tüketim kaynaklı sorunlarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Kent Suçları Takip Ağı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, TMMOB, SPO, JMO, MMO ve ÇMO gibi kuruluşları davaya davet etmiş durumda.