Bingöl'ün  Çamlıca Mahallesi’nde ağabeyi korucu olan G.Y. (20), 14 yaşındaki kız çocuğu K.A.’yı kaçırdı. 10 Aralık akşam saatlerinde etüt için gittiği dershaneden çıkan K.A.’nın önünü kesen G.Y, zorla konuşmaya çalıştı. O günden sonra aradan geçen 25 güne rağmen hala çocuktan haber alınamıyor. 
 
G.Y.’nin son görüntüsü ise bir parkın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntünün kaydedildiği Jiyan Parkı kız çocuğunun eğitim gördüğü dershanenin hemen yanındaki bir park olmasına rağmen, G.Y. henüz yakalanmadı. Çocuğun ailesinin polis ve savcılığa yaptığı başvurular üzerine G.Y.’nin sadece yaşadığı evde bir arama yapıldı. 
 
AİLE SUÇA ORTAK OLUYOR 
 
Çocuğun ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, G.Y.’nin imam olan ağabeyinin “evlilik” için devreye girdiği belirtildi. 
 
K.A.’nın babası Y.A.  kızlarından bir haber almak için başvurmadıkları yerin kalmadığını belirterek, yaşamından endişe duyduklarını söyledi. Kızının devletin koruculara verdiği silahla kaçırıldığını dile getiren baba Y.A., “Kaçıran kişi kim, adresi neresi, nerede kalabileceği ve daha birçok bilgi mevcutken bir türlü bulunmuyor.  Aileden gözaltına alınan kimse yok. 25 gündür bize herhangi bir bilgi verilmiyor. Savcılık ve emniyette yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. Anca bize aracı gönderiyorlar. Kızımın evlendirilmesi için gönderilen aracılar, evliliğin yapılması için teklifte bulunuyor. Kimse aracı olmaya çalışmasın, küçük kızım neredeyse derhal evine gönderilsin” sözleriyle tepki gösterdi. 
 
G.Y.’nin Muş’ta imam olan ağabeyi M.E.’nin evlilik için devreye girdiğini kaydeden baba Y.A., “Aile korucu bir aile. Çocuğun bir ağabeyi Muş’ta imamlık yapıyor. Evliliğin olması için sürekli aracı gönderiyor. Gönderdiği kişilere kaçırılanın bir çocuk olduğunu bilmiyor. Onlara cevabımın net; ben kızımı istiyorum. Küçücük çocuğu kaçırıp zorla evlendirme uğraşında olan her kim varsa suç işliyor. Kimse bu suça ortak olmazsın” diye belirtti.
 
'AİLESİ KORUCU DİYE Mİ BULUNMUYOR?' 
 
Günlerdir uyku uyuyamadıklarını söyleyen baba Y.A., “Annesi ağlamaktan bitkin düşmüş durumda. Kızımı kaçıranlar korucu diye mi bulunmuyorlar? Devlet o silahı onlara çocuk kaçırsın diye mi verdi?  Bu silahın arkasına sığınıp kızımı alıkoyuyorlar. Topluma sesleniyorum; sizin de çocuklarınız var. Bu yaşta bir çocuk kaçırılıp zorla evlendirilmek isteniyor. Vicdanı olan herkesi kızımın bulunması için yardımcı olmaya, ses çıkarmaya çağırıyorum” ifadelerinde bulundu.