Kırşehir Belediyesi, Bağbaşı Mahallesi'nde başlattığı Bağbaşı Kültür ve Taziye Evi çalışmalarını tamamladı. Belediye Başkanı Ekicioğlu, bölgeyi ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

Kültür ve Taziye Evleri'ni modern bir kentin olmazsa olmazı olarak değerlendirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ekicioğlu, şunları söyledi:

“Biz Kırşehir Belediyesi olarak halkımızın düğün, nişan, sünnet gibi kültürel faaliyetleri ile taziyelerinin kent kimliğini bozan ortamlardan kurtularak, taahhüt ettiğimiz ve yaptığımız Kültür ve Taziye Evleri'nde, bilinen adreslerde sıhhatli şekilde faydalanmasını planlıyoruz.

14 Mahalleye 14 Kreş ile Kültür ve Taziye Evleri olarak verdiğimiz taahhütlerden birini daha Bağbaşı Mahallesi’nde bitirdik. Bağbaşı Kültür ve Taziye Evi’nde, Bağbaşı Mahallesi’ndeki ustalarımızın kültürel faaliyetlerini sürdürebilecekleri; hem cenazelerde Taziye Evi olarak hem de düğünlerde kullanılacak bir alanı hazırladık.

Bağbaşı Kültür ve Taziye Evi, mahallemize yakışan bir mekan oldu. Alt kattaki sosyal donatıları, lavabosu, mutfağı, tuvaleti ve salonları ile üst katta ise bir müze şeklinde; büyük ustalarımız Muharrem Ertaş’a, Çekiç Ali’ye, Neşet Ertaş’a yakışır bir müze haline getireceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız.

Daha önce, diğer mahallelerimizde yaptığımız Kültür ve Taziye Evleri de halkımızın kullanımına sunuldu; Bahçelievler’de, Hızırağa’da. Şu anda da Yenice Mahallesi’ndeki Kültür ve Taziye Evimizin ihalesi bitti ve yer teslimini yaptık. Seneye de Yenice Mahallesi’ndeki Kültür ve Taziye Evimizi bitireceğiz.

Mahallerimizde sadece Kültür ve Taziye Evi değil, aynı zamanda kreşlerimiz de devam ediyor. Biz bütün mahallelerimizde aynı kültürel faaliyetleri ve kreşlerimizi faaliyete geçirip halkımızın kullanımına sunacağız. Gerek cenazelerde gerekse de düğünlerde kent kimliğine yakışmayan ortamlar; tuvaleti olmayan, mutfağı olmayan ortamlar vardı, bunların yerine daha modern bir şekilde halkımızın kullanımına sunacağız.”