Dünyaca ünlü yoğurt üreticisi Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Savunucuları'na katılmaktan onur duyduğunu belirterek, "Çocuklar için geleceği şekillendirecek ve sağlıklı, güvenli ve müreffeh bir toplum inşa edecek eylemler için çalışmaya bağlılığını" ifade etti.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Savunucuları Grubu, resmi olarak 21 Ocak 2016'da İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nda kuruldu. Grup, BM Genel Sekreteri'ne bağlı çalışan 17 kişiden oluşuyor.

HAMDİ ULUKAYA

1972'de Erzincan İliç'te süt ürünleri üreten bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ulukaya, 1994'te Ankara Üniversitesi'nde okuduğu Siyaset Bilimi bölümünü yarıda bırakarak eğitim için ABD'ye gitti. New York'un kuzeyinde eski bir yoğurt fabrikasını satın alarak yoğurt ve peynir satışına başladı. Bu fabrikadan daha sonra dünyaca ünlü Chobani markası doğdu.

5 yıldan kısa sürede yıllık satışlarını 1 milyar doların üzerine çıkararak Chobani'yi ABD'nin en hızlı büyüyen markası yaptı. Ulukaya, 2017'de iş dünyasında sergilediği farklı liderlik biçimi ve mülteci krizi konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü Time Yılın En Etkili 100 İnsanı listesine seçildi.