Afgan Haberleri

Afgan haberleri ve güncel Afgan gelişmeleri, Afgan ile ilgili tüm video, Afgan fotoğrafları ve Afgan haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


AVRUPA

İngiltere'nin Kabil'deki büyükelçiliği ekibi, bölgeyi tahliye ederken kendileri için çalışan Afganların bilgilerini elçilik binasında bıraktı.

AMERİKA

Afganistan'ın Kabil kentinde gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Biden, "Amerika'yı hiçbir şekilde korkutamayacaklar. Bunu affetmeyeceğiz, bunun bedelini ödeteceğiz"...

DÜNYA

Taliban ülkedeki Afganların Kabil Havalimanı'na erişmesine bölgedeki kaos nedeniyle izin vermeyeceklerini açıkladı.

DÜNYA

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı giriş kapısında yaşanan kargaşada 4 Afgan askerinin hayatını kaybettiği, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

AVRUPA

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Afganlara insani yardım miktarının 50 milyondan euro'dan 200 milyon euro'ya çıkarılacağını duyurdu.

DÜNYA

Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından hükümet için ilk görevlendirmelerini yaptı.

DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden, IŞİD tehdidinin “bir yanılsama olmadığını” söyledi. Güvenlik alanı genişletildi.

TOPLUMSAL CİNSİYET

Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar; Afganistanlı kadın, çocuk ve LGBTİ+ bireyler için endişeli olduklarını belirterek, dayanışma mesajı paylaştı.

AVRUPA

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın, Afganistan'da İngiliz birlikleriyle çalışan Afgan çevirmenlerin ülkeden ayrılması için gerekli görüşmeleri yapmadığı gerekçesiyle istifası istendi.

DÜNYA

Taliban’ın Pazar günü Kabil'in kontrolünü ele geçirmesinden beri, birçok ulus vatandaşlarını ve kendileriyle çalışan Afganları ülke dışına çıkarmaya çabalıyor.

AMERİKA

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki ABD askerlerinin 31 Ağustos'tan sonra da kalabileceğinin sinyalini verdi.

SİYASET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ortaya çıkacak yeni koşullara göre Kabil'de kalıp kalmayacağımıza, asker gönderip göndermeyeceğimize yeniden karar vereceğiz" dedi.