İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin batısında bulunan Şifa Hastanesi çevresine iftar vaktinde ağır top atışlarıyla saldırı düzenledi. Bu saldırılar, bölgede yangınlara neden oldu ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi hayatından etti, daha fazlasını yaraladı.

Saldırıların ardından, yüzlerce Filistinli Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah, ez-Zeytun, eş-Şucaiye ve el-Sabra mahallelerine sığınmak zorunda kaldı. Şifa Hastanesi'ne yakın konutlar da İsrail ordusunun saldırıları sonucu büyük zarar gördü ve birçoğu kullanılamaz hale geldi.

Bölgede devam eden saldırılar sebebiyle sokaklarda çok sayıda cansız beden bulunuyor ve binlerce insan mahsur kalmış durumda. Mahsur kalanlar, yiyecek ve içecek sıkıntısı çektiklerini belirtiyorlar.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, yapılan saldırıların Hamas'a baskı yapmak ve müzakerelerde avantaj sağlamak amacı taşıdığını ifade etti. Halevi, Hamas'ın Şifa Hastanesi'ni komuta merkezi olarak kullandığını ve saldırıların Hamas liderliğini hedef aldığını söyledi.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 31 bin 923 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın. Ayrıca, 74 bin 96 kişi yaralandı. Enkaz altında kalan binlerce kişinin cansız bedenleri henüz çıkarılamazken, sivil altyapıya yönelik saldırılar da devam ediyor.