İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'deki İran büyükelçiliği yerleşkesine düzenlediği hava saldırısına yanıt olarak İran'ın misilleme yapmaya hazırlandığı bildirildi.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, İran, İsrail'in güney ve kuzey bölgelerindeki stratejik noktaları hedef almayı planlıyor. Wall Street Journal, İran'ın Hayfa Havalimanı ve Dimona'daki nükleer tesisi gibi kritik noktaları füze ile vurma planları yaptığını ve bu planların İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in onayını beklediğini duyurdu. Aynı zamanda, İran ve müttefiklerinin, işgal altındaki Golan Tepeleri veya Arap ülkelerindeki İsrail diplomatik misyonlarını hedef alabileceği de gündemde.

Bloomberg ise, İran'ın insansız hava araçları ve hassas füzeler kullanarak 48 saat içinde saldırı düzenleyebileceğini öne sürdü. Bu gelişmeler ışığında, ABD'nin İsrail'in savunması için ek askeri varlıkları bölgeye yönlendirdiği belirtiliyor. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in saldırısının cezalandırılacağını açıkça ifade etmiş, ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail'e olan sarsılmaz desteğini yinelemişti.