AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, 1982 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kendilerinin açtığını söyledi. 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Van’da “Toplu açılış” törenine katıldı. Adeta sıkıyönetim ilan edilen kentte, havaalanından miting alanına gelen Erdoğan, birçok noktada yuhalandı. Mitinge çoğunluğu çevre illerden binlerce kişi minibüs ve otobüslerle taşınırken, Erdoğan’ın açılışını yaptığı birçok tesis ya daha yapılmamış ya da yıllar önce temeli atılmış olması dikkat çekti. 

VAN’A SUYU ERDOĞAN GETİRMİŞ!

Mitingde konuşan Erdoğan, Van'ın tüm mücadelesinde yanında olduklarını ve ihtiyaçlarının giderilmesinde hep Van'la omuz omuza olduklarını iddia etti. Kentteki su projesinin tüm maliyetinin dönemin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yönetiminde olan belediye tarafından ödenmesine rağmen Erdoğan, Van’ın susuz bırakıldığını ve kente suyu kendilerinin getirdiğini ileri sürdü. 

HADEP NEREDEYDİ!

2011 yılında yaşanan Van depreminin gecesinde kente geldiğini söyleyen Erdoğan, 2003 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP’in hedef aldı. Erdoğan, “HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi. Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok” ifadelerini kullandı. 

AYNI YOLA BİZ KEZ DAHA TEMEL ATTI 

Yaklaşık 8 yıl önce temeli atılan ve halen bitirilmeyen Van Çevreyolunun temelini bir kez daha atan Erdoğan, 20 Temmuz 1982 yılında kurulan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve 1990 yılında kurulan YYÜ Araştırma Hastanesi’nin de kendileri tarafından kurulduğu söyledi. Erdoğan, “Van'a üniversiteyi kim getirdi? Biz. Hastane olarak eğitim araştırmayı kim getirdi? Biz size aşığız. Neşet Ertaş ne diyor, aşkınan koşan yorulmaz diyor. Biz de aşkınan koşuyor ve yorulmuyoruz” dedi.