Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’ün Cumhuriyet mahallesinde yapımına başlanan Tepe Emlak Konutları-İstanbul Bağlantı Yolu’nda çalışmalar devam ediyor. Projenin yıl sonuna kadar tamamlanarak yolun trafiğe açılması hedefleniyor.

Çerkezköy’ün Türkiye’nin nüfus artış hızı en yüksek ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy gibi nüfusu 200 bine dayanmış önemli bir sanayi kentinde yıllar önce şehre girişi olan çıkışı olmayan, çıkışı olan girişi olmayan bir kavşak yapılmış. Bu durum, nüfus yoğunluğunun çok yüksek olduğu kentimizde zamanla trafik açısından önemli bir sorun haline geldi. Bu sorunun çözümü için Karayolları sorumluluğunda olan Tepe Emlak Konutları-İstanbul Bağlantı Yolu yapım işine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlandı” dedi.

Projenin ilçe için önemini vurgulayan Başkan Akay, sözlerine şöyle devam etti:

“BU SORUNU 4-5 YILDIR GÜNDEME GETİRDİK”

“Kapaklı istikametinden gelen araç, Cumhuriyet mahallesine giremiyor. İstanbul istikametinden ters yönden girmek zorunda kalıyor. Cumhuriyet mahallesinden çıkan araç da Kapaklı istikametine giremiyor. Tepe bölgesinde ikamet eden vatandaşlarımız mecburen ilçe merkezinden geçerek Atatürk viyadüğünü kullanıyorlar. Bu da şehir merkezindeki trafik yükünü artırıyor. Biz bu sorunu yaklaşık 4-5 yıldır gündeme getirdik. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız, bu noktada girişimlerde bulundu. Böylesine kıymetli bir yatırımı Çerkezköy’e kazandırmaya başladığı için Kadir Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum.”