GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik’te belirlenen belirli noktalarda atık kağıtların toplanması ile gerçekleşecek olan proje kapsamında İlkokul öğlencilerine kırtasiye desteği sağlanacak. Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi 10. Sınıf öğrencisi Rengin Nohutçu şunları söyledi:

“Projemiz, evlerimizdeki kâğıt atıkların belirlenen noktalarda ve Kent Konseyi Hizmet Binamızda toplanıp ekonomik açıdan dezavantajlı İlkokul öğrencilerine kırtasiye desteği olarak geri dönmesini amaçlamaktadır. Biz bu proje ile sadece İlkokul öğrencilerine destek olmayacağız aynı zamanda her 1 tonda 17 tane ağacın kesimini azaltacağız hem de yerel kırtasiye esnafımızın kazanmasını sağlayacağız. Biz özellikle İlkokul çocukları ile çalışmak istedik. Çünkü çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz. Biz de geleceği daha çok aydınlatmak istiyoruz ve bir İlkokul öğrencisine dokunmak bile bizim için çok değerli.”

Diğer yandan projenin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edeceği öğrenilirken, talep gelmesi durumunda projenin bir sonraki yıllarda da devam edeceği belirtildi.