İSTANBUL (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), Ankara'da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında yılın ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Başkent EDAŞ, Ankara'da hizmet verdiği 20 bin 674 trafo ve 65 bin 227 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları gerçekleştirdi.

Ankara'nın Beypazarı, Nallıhan, Elmadağ, Çankaya, Altındağ, Polatlı, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Etimesgut, Bala, Haymana, Ayaş, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Sincan, Çubuk, Akyurt, Kalecik, Pursaklar ilçelerinde 3 bin 374 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 470 pano ile 39 trafo ve 256 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 1550 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Ankara'daki 3 milyondan fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 63 kilometrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 34 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 19 elektrik panosu ile 13 trafo ve 2 dağıtım merkezi montajı da tamamlandı.

Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamlarıyla Başkent EDAŞ 2023 yılının ilk 3 ayında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi.