dokuz8TV'de yayımlanan Yerel Gündem isimli programda Alper Baran Esin'in konuğu Antalya'dan Özgür Gürbüz oldu. Gürbüz, Mersin'de dokuz8AKADEMİ'nin verdiği eğitim ile hak odaklı habercilik ve yapay zeka odaklı habercilik ile mesleğini ileri boyuta taşıdığını ifade etti.

Gürbüz, Antalya'daki yerel seçim notlarını da aktardı. CHP'de büyükşehir için mevcut başkan Muhittin Böcek ile beraber 7 kişinin aday olduğunu dile getirdi. Gürbüz, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu ve İYİ Parti'den istifa edip CHP'ye geçen Barış Bulut isimlerinin öne çıktığını bildirdi.

AKP'de öne çıkan adayın Menderes Türel olduğunu açıklayan Gürbüz, "Türel taraftarları heyecanlı. Seçim Antalya'da AK Parti ve CHP arasında geçicek" dedi.

"BÖCEK, 'TEK RAKİBİM KENDİM' DEDİ"

Esin, Antalyalıların mevcut yönetim hakkındaki düşüncelerini sordu. Gürbüz, halkın şikayetçi olmadığını vurgulayarak, "Böcek de halkın desteğini hissettiğini ve rakip olarak kendisini gördüğü söylemişti. Bu seçim daha öncesi bir AK Parti bir CHP'nin elinde olan belediye olmasına rağmen CHP'nin bir adım önde olduğu görülüyor. Burada belirleyeci olan CHP'deki aday ismi olacaktır" görüşünü dile getirdi.