Yerel seçimde halkın tokatını yiyen AKP dün Beykoz ve Gaziosmanpaşa’da, CHP  ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu’nda itiraz başvurusunda bulundu. Gaziosmanpaşa’da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar verdi. CHP'nin itirazları reddedildi.

AKP ve CHP'den  50’şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda bugün (3 Nisan) oyların yeniden sayımına başlandı. Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemeye başladı.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda salon içerisinde gerilimin tırmandığı görüldü. Başkanlık, demorasiye sahip çıkılması için yurttaşları oy sayımının yapıldığı alana çağırdı. İl başkanlığı, "Akp hukuksuz şekilde itiraz ediyor! Kavga çıkıyor! Tüm İstanbullu vatandaşlarımızı bizlere destek olmaya davet ediyoruz!" paylaşımında bulundu.

"SUÇ TEŞKİL EDEN EVRAKLI İMHA ETME DUYUMLARI ALIYORUZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde bilgi karartma, suç teşkil eden evrakları imha etme duyumları alıyoruz! Bu işlemleri yapanları hukuki sınırlar içinde kalmaya davet ediyorum, unutulmamalıdır ki hiç bir suç cezasız kalmayacaktır!” dedi.