AKP'li Avukat Mücahit Birinci, Adnan Oktar’n yargı süreciyle ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Yargıya müdahale iddiasında bulunan Birinci, şunları dile getirdi:

"Kamuoyu vicdanında da mahkum olan, yargı kararı ile de bunun tescillendiği, İsrail ve Netanyahu işbirliği delillendirilmiş olan, bana göre Türkiye'deki en tehlikeli suç örgütlerinden biri Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasına ve mevcut HSK soruşturmasına, her kim/kimler müdahale ediyorsa, her kim/kimler baskı uyguluyorlarsa bilmeliler ki, karşılarına aziz milletimizi ve bu ülkenin şerefli evlatlarını alıyorlar.

Takipçisi olduğumuz işi yarım bıraktığımız vaki değil. Türkiye'nin, milletimizin ve çocuklarımızın menfaatinin tersine olan her hadisenin karşısında bedenimizi siper etmeye kararlılıkla devam edeceğimiz bilinmeli."

‘MÜDAHALE EDEN Mİ VAR? HAYIRDIR’

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk de Birinci’nin paylaşımını alıntılayıp şunları dile getirdi:

“Sayın @birincimucahit böyle bir konuya dahi müdahale eden mi var? Hayırdır.”

DAVANIN GEÇMİŞİ

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik davada verilen kararın istinaf tarafından usulden bozulmasının ardından 72’si tutuklu 215 sanığın yeniden yargılandığı dava 16 Kasım 2022’de karara bağlandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Adnan Oktar’ı “örgüt yöneticiliği”, “cinsel istismar”, “eğitim hakkının engellenmesi”, “eziyet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “kişisel verilerin kaydedilmesi” suçlarından toplamda 891 yıl hapisle cezalandırmıştı. Heyet ayrıca Oktar’ı yönetici konumunda bulunduğu için diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tuttu. Oktar, diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilmişti.

Mahkeme, örgüt elebaşı oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklar, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Ayşegül Hüma Babuna, Bora Yıldız, Ulviye Didem Ürer, Yeliz Sucu, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan ve Fatma Ceyda Ertüzün’e de benzer suçlardan ayrı ayrı 8 bin 658 yıl hapis cezası vermişti. 106 sanığı “örgüt üyeliği” suçundan 4 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, 8 sanığı “örgüte üye olmamakla birlikte yardım” suçundan 3’er yıl hapisle cezalandırmıştı. Heyet, haklarında etkin pişmanlık hükümleri uyguladığı 16 sanığa ise çeşitli hapis cezaları verirken, 67 sanık da benzer suçlardan değişen sürelerde hapis cezası almıştı. Mahkeme ayrıca, bir sanığı “örgüt üyeliği”, “cinsel istismar”, “cinsel saldırı”, “görevini yaptırmamak için direnme” ve iki polis memuruna karşı “öldürmeye teşebbüs” suçundan 152 yıl 5 ay hapisle cezalandırmıştı. 3 sanığın dosyası ise ayrılmıştı. Davanın istinaf incelemesini yapan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi de 73’ü tutuklu 215 sanık hakkında İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı yerinde görmüştü. Daire, bazı sanıklar hakkındaki istinaf başvurularını da düzelterek reddetmişti.

Screenshot 2023 12 15 At 18 00 00 (1) X'te Mücahit Birinci Kamuoyu Vicdanında Da Mahkum Olan Yargı Kararı Ile De Bunun Tescillendiği İsrail Ve Netanyahu Işbirliği Delillendirilmiş Olan Bana Göre Türkiye'deki En Teh[...]

Screenshot 2023 12 15 At 18 00 58 (1) X'te Metin Külünk Sayın @Birincimucahit Böyle Bir Konuya Dahi Müdahale Eden Mi Var Hayırdır. X