Yerel seçimde 81 ilde aday çıkarma kararı alan İYİ Parti'de kriz derinleşerek devam ediyor. Hemen her gün partiden ya biri istifa ediyor ya da görevden alınıyor. İYİ Parti'nin 'CHP'ye kaybettirmek' üzerine politika belirlediği eleştirileri devam ederken partiden istifa eden eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Artı Gerçek'e konuştu. Çıray,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisin ve partisini 'imha' ettiğini söyledi. Çıray'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Ne yazık ki öyle gözüküyor, böyle olmasını asla temenni etmezdim ama gidişat o. Her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz. Bu olay, olabilecek yeni bir olayın da öncüsü ve habercisi olmuş oluyor.

2019 yerel seçimlerinden sonra İYİ parti o zamanki ismiyle HDP ve birçok siyasi partinin demokrasi için İstanbul’da yaptığı iş birlikleri AKP’yi rahatsız etti. Bunun üzerine bir strateji değişikliğine gidilerek partiyi karıştırmak ve HDP’nin üzerinde kuşkuları artırmak gibi bir siyaset ortaya koydular iyice. Bunun ne kadar başarılı olduğunu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük. Başarı elde ettiler ve kazanılmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedildi.

'KENDİSİNİ VE PARTİSİNİ İMHA EDİYOR'

Ne olduysa 2019 seçimlerinden sonra oldu. 2020 kurultayında ilk defa benim gibi merkez liberal demokrat siyasetçilerin İYİ Parti'den tasfiyesi gündeme geldi. Ondan sonra süreç ağırlaşarak devam etti. Bugün gelinen noktada adete İYİ Parti liderliği ve yönetiminde bir siyasi harakiri yapıyorlar. Daha önceki röportajda söylediğim gibi, Akşener siyasi canlı bomba gidi davranıyor adeta. Kendisini ve partisini imha ediyor. Millet İttifakı’nın üyelerine de önemli ölçüde zarar veriyor.”

‘İYİ PARTİ, DAĞILAN SİYASİ PARTİ GÖRÜNÜMÜNDE’

Başamadan sonra yapılacak bir ittifak da pozitif bir fayda vermez. Masa kriziyle başlayan süreç çok daha ağır bir şekilde ilerliyor. Görünen tablo, adeta İYİ Parti dağılan bir siyasi parti görünümünde.”

Kendi istifa sürecine de değinen Çıray, son olarak yaşanan parti içi çirkin tartışmalardan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi:

“Seçimler zarar görmesin diye seçim sonuna kadar bekledim ve sonrasında hiçbir şart öne sürmeden İYİ Parti’den istifa ettim. Şu anda parti içinde başka çirkin tartışmalar oluyor. O tartışmaların içine girmek istemiyorum. Zaten o tartışmalar İYİ Parti’nin ne hale düşürüldüğünün en büyük göstergesi. Üzülerek söylüyorum.”