Amerikalı milyarder bir iş insanı olmasının yanı sıra aralarında dağcılık, sörf ve kano gibi sporlara ilgi duyan bir çevreci hayırsever olarak bilinen 83 yaşındaki Yvon Chouinard iklim kriziyle mücadeleye katkı için sıra dışı bir adım attı.

Dünyaca ünlü outdoor giyim markası Patagonia'nın sahibi olan Chouinard, şirket için kullanılmayan tüm kârın iklim değişikliği ile mücadele eden bir vakfa aktarılacağını duyurdu.

The Activism Story of Patagonia Founder Yvon Chouinard - Israb News

Patagonia’nın internet sitesinde kararla ilgili yaptığı açıklamada Chouinard, "Dünya artık bizim tek hissedarımız. Bütün kârlar, sonsuza kadar, 'gezegenimizi kurtarma' görevine aktarılacak” ifadelerini kullandı:

"Şu andan 50 yıl sonra gelişen bir gezegene dair en ufak bir umudumuz olacaksa, -gelişen bir sektör için olduğundan çok daha az bir umut- hepimizin sahip olduğumuz kaynaklarla elimizden geleni yapmamız gerekecek. Bu da bizim üzerimize düşeni yapmak için bulduğumuz bir yol.”

Kararı alırken üzerinde düşündüğü seçenekler arasında şirketi tamamen satıp parayı söz konusu vakıflara bağışlamanın da bulunduğunu belirten Chouinard, ancak satın alacak kişinin şirketin değerlerini koruyacağından emin olamadığı için bu fikirden vazgeçtiğini kaydetti.