Van'da yerel Gazeteci İdris Yılmaz, dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İdris Yılmaz, HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Van'a ilk ziyaretinde güvenlik görevlileri tarafından rutin dışı kontrollerle baskıya uğradığını söyledi.

Yılmaz, Bakırhan'ı kentte coşkuyla karşılandığını belirtirken seçimde HEDEP'in tek rakibinin AKP olduğunu söyledi. AKP'nin yerel seçim için devlet kaynaklarını kullandığını iddia eden Yılmaz, "Van'da seçim HEDEP ile AKP'nin değil HEDEP ile devlet arasında" dedi.

CHP'nin Van'da kafasını kuma gömdüğünü söyleyen Yılmaz, genel seçimlerde iyi bir oy oranı yakalayan CHP'nin şehirde hiç aktif olmadığını esamesinin bile okunmadığını bildirdi.

VAN GÖLÜ'NÜN BEKLEYEN EKOLOJİK YIKIM

Alper Baran Esin, Yılmaz'a Van Gölü'nün sularının çekilmesiyle ilgili sorular yöneltti. Yılmaz, Van Gölü'nün rant ve denetimsizlik nedeniyle yıkıma gittiğini belirtti.

Van kıyılarının yasak olmasına rağmen villaların işgali altında olduğunu dile getiren YIlmaz, milyonlarca lira harcanan arıtma tesislerinin de düzemli çalışmadığını öne sürdü. Yılmaz, elektrik ücretleri sebebiyle arıtma tesislerinin belli aralıklarla çalıştırıldığını söyledi.

Yılmaz, "Van'ın kayyım belediyesi de üç ilin çöplerini göle döküyor" dedi. İnce kefalleri ve su semenderlerinin artık görünmediğini açıklayan Yılmaz, Van Gölü'nün ekolojik bir yıkıma kurban gittiğini ifade etti.