İzmir Balçova İlçe Belediyesi'nde çalışan TÜM BEL-SEN'e bağlı memurlar, belediye ile yaptıkları 6 dönemlik toplu iş sözleşmesi (TİS) iyileştirmenin ödenmemesi ve 1 Nisan'da başlaması gereken yeni TİS sürecini başlatılmamasına tepki gösterdi. "İş, ekmek yoksa barışta yok" sloganları ve alkışlarla belediye binası dışına çıkan TÜM BEL-SEN'liler, burada da sık sık "Direnen emekçi burada temsilciler nerede?" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı. 

Bina önünde toplanan memurlara hitaben konuşan TÜM BEL-SEN İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Nihat Filiz, belediye başkanı ile yaptığı görüşmeyi üyelerine aktardı. Başkanın geriye dönük iyileştirmelerin ödenmesi ve TİS süreci hakkında somut adım atılması konusunda taahhütte bulunmadığını ifade eden Filiz, "Başkana sendika olarak bütün müzakere yol ve yöntemlerini sürdüreceğimizi ve somut bir adım görmezsek demokratik, meşru tepkimizi göstereceğimizi söyledik. Bugün bunu yapıyoruz. Bayrama girerken çalışanları rahatlatacak iyileştirmeler yatırılmazsa, arkadaşlarımız ekonomik anlamda rahatlatılmazsa diğer belediyelerde de olduğu gibi eylemimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

'TOPLU SÖZLEŞME HAKKINA SALDIRI'

Memurlara yönelik toplu sözleşme sınırlamasına sıkıştırılmak istendiklerini belirten Filiz, "Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu durumu özgür toplu sözleşme hakkına bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Toplu sözleşmelerin önünü açan CHP, şu an bizi 4688 Sayılı yasanın sınırlarına hapsedemez. Önümüze sürekli Sayıştay raporlarını getiriyorlar. Hukuki anlamda sendikamız buna karşı mücadelesini devam ettiriyor. Bütün belediyeleri uyarıyoruz; bir an önce toplu sözleşmenin mantığına uygun davranın. Buraya seçilirken her şeyi görerek gelmeniz gerekiyordu" diye konuştu.