Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçakların Rojava’nın Kobani kentine yönelik hava harekatı başlattığı bildiriliyor. NTV, harekatta Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahasının da TSK tarafından kullanıldığını bildirdi. Buna göre, Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahası, yıllar sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı.

MAZLUM ABDİ'DEN AÇIKLAMA: EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Bombardımanla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi; "Güvenli bölgelerimizin bombalanması tüm bölgeyi tehdit ediyor. Bu bombalama hiçbir gücün lehine değil. Büyük bir felakete yol açmamak için her türlü çabayı gösteriyorz ama savaş çıkarsa sonuçlarından herkes etkilenecek. Ailelerimizi evlerinde kalmaya ve güvenlik güçlerinin direktiflerine uymaya davet ediyoruz" dedi.

Suriye Güçleri (SDG) Basın Sözcüsü Ferhat Sami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, TSK'ya ait savaş uçaklarının Kobani'yi bombaladığını duyurdu.

Sami, “Kobani, IŞİD'i yenen şehir, Türk işgal uçaklarının bombardımanına maruz kalıyor” dedi.

SDG sözcüsü, savaş uçaklarının 2018'de Efrin'den kaçanların yoğun olarak yaşadığı el-Beilonya köyü ile Kobani’de yerinden edilenlerin yaşadığı Dahir al-Arab köyünün de bombardımanların hedefi olduğunu söyledi.

SURİYE DEVLETİNE AİT NOKTALAR DA HEDEFLENDİ

Sami ayrıca "Hava saldırı, Şam Hükümeti güçlerine ait Gazali (Tel Abyad'ın doğu kırsalı), Tel Rıf'at ve Zarkan'daki askeri noktaları hedef aldı ve ölüm ve yaralanmalara neden oldu." dedi.

Öte yandan sosyal medyadan, bombardımanın Derik ve Til Rıfat’ı da kapsayan sınır hattı boyunca gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Sosyal medyadan ayrıca Kobani’deki bombardıman anına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da savaş uçaklarının Kobani kırsalındaki mevzilerin bombalandığını bildirdi.

NERELER BOMBALANDI?

Kobani’de Helince köyü, Miştenur tepesi ve şehir merkezindeki 4 yer bombalandı.

Şehba bölgesindeki Şeyh İsa, el-Beilonya köyleri ile Efrin’in Şera ilçesindeki Kale Şwarge’nin yanı sıra Haseke’nin Zergan ilçesindeki Dahir al-Arab köyünün bombalandığı da açıklandı.

Girê Spî’nin Qizêlî köyüne yönelik bombardımanda ise ölü ve yaralıların olduğu bilgisine ulaşıldı.

BAKANLIKTAN TWEET

Milli Savunma Bakanlığı, hava harekatını "Hesap zamanı" şeklinde bir tweet atarak duyurdu.