Haber: Fatoş Erdoğan

SES Eş Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın konuşmasıyla başlayan ortak basın açıklamasını  SES Bakırköy Şube kadın Sekreteri Sevgi Kızılırmak okudu:

26 Nisan Cuma günü Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesinde; SES Bakırköy şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri 1 Mayıs çalışması yürütürken emek düşmanı bir saldırı ile karşı karşıya kaldı.            

Bu saldırı hastane başhekimi Hasan Ökmen’in talimatı ve bizzat katılımı ile gerçekleşmiştir. Anayasal bir hak olan sendikal çalışma hakkımız, hastane güvenlik personeli, jandarma, polis ve başhekim tarafından yasa dışı bir şekilde engellenmiştir. 


Bu hastane kamuoyu gündemine ilk defa gelmiyor. İki yıl önce bir güvenlik personelinin katledilmesi ve 10 gün önce 71 sağlık emekçisinin yemekhanede çıkan yemeklerden zehirlenmesi ile de gündeme gelmişti. Bizler SES olarak her iki olayda da olması gereken duyarlılığı göstermiş; gerçeklerin saklanmasına izin vermeyerek kamuoyu gündemine taşımıştık. Bu nedenle kendi personelini koruyamayan, zehirlenmesini engelleyemeyenler tarafından, sendikamıza yapılan saldırı adli bir vaka olmanın ötesindedir. Büyük mücadeleler ile kurulan SES’in başhekim tarafından hedef alınması aynı zamanda sarı sendikalar tarafından da hedef olarak gösterilmesi emek ve emekçi düşmanlığının açık göstergesidir. SES planlı bir şekilde hedef alınmaktadır. 


Çünkü;
SES EMEKÇİLERİN GERÇEK SENDİKASIDIR!
Çünkü;
SES EMEĞİN MÜCADELESİNİ VEREN TEK SENDİKADIR!
Çünkü;
SES EMEĞİN EMEKÇİNİN UMUDUDUR!
İşte budur SES’i SES yapan. İşte budur SES i iktidarın ve yandaşlarının hedefi yapan!
Bu nedenle; işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’a çağrı yaparken, saldırıya uğramamız ilk değildir! SES mücadele ile doğmuş, mücadele ile büyümüştür. Bu saldırı ve engellemeler çalışmalarımızı geriletemeyecek aksine daha da büyütecektir. 
Bu engelleri mücadele ile aşarken elbette hukuki yasal haklarımızı da sonuna kadar kullanacak bu alanda da mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu çerçevede sendikal çalışmalarımızı engelleyerek suç işleyen hatta kendince bize ‘’ terörist’’ diyenlere karşı hukuki mücadelemizi de başlatacağız. 
SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEMEZ!
YAŞASIN 1 MAYIS!