TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın heyetinde Sera Kadıgil ve DOğanm Ergün yer aldı. Heyet, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştü. DEM Parti'nin heyetinde İlknur Birol da yer aldı.

DEM Parti, görüşmede Kürt sorununun demokratik çözümünde sadece devleti ve iktidarı ilgilendiren boyuta değil, demokrasi güçlerinin sorumluluğuna ve ortak mücadelenin önemine de dikkat çekildiğini belirtti.

Görüşmede, milletvekili seçilip mazbatasını almasına ve AYM'nin 'hak ihlali' kararı vermesine rağmen Gezi davasında mahkum edildiği hapis cezası nedeniyle cezaevinde tutulmaya devam edilen Can Atalay'ın durumu da ele alındı.

DEM Parti'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye halklarının içerisinden geçtiği siyasi ve ekonomik krizin yarattığı zorlu koşullara karşı esas mücadele hattının fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda toplumla ortaklaşılarak örülmesi gerektiğine işaret edilen görüşmede, 'Toplumsal mücadelenin ortaklaşılması gerektiğinin bilincindeyiz. Ortak mücadele alanı içinde olunabilecek her kesimle; kadın, ekoloji, inanç, sınıf güçleriyle bir araya gelme ve mücadelemizi büyütme konusunda kararlıyız' görüşünde ortaklaşıldı."