Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına 5'i tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Kocagöz'ün yanı sıra diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı takip etmek için CHP milletvekilleri ve belediye başkanlarının aralarında bulunduğu partililer de salonda yer aldı.

Bir kişinin öldüğü 'teleferik davasında' yeni gelişme: Aile şikayetini geri çekti Bir kişinin öldüğü 'teleferik davasında' yeni gelişme: Aile şikayetini geri çekti

KOCAGÖZ İFADESİNDE NELER SÖYLEMİŞTİ?

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıkmış ve  Kocagöz ifadesinde, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi. Ayrıca bilirkişi raporu da hatalı" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise duruma tepki göstermiş ve  Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün Antalya'daki teleferik kazasında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına ilişkin, "Teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz" demişti.

Mesut Kocagöz'e Prof. Dr. Refik Emre Altekin vekalet edecek Mesut Kocagöz'e Prof. Dr. Refik Emre Altekin vekalet edecek

Öte yandan CHP Antalya İl Başkanlığının çağrısıyla Adliye önünde bir araya gelen yurttaşlar Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün derhal serbest bırakılmasını talep etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Antalya Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında “Kepez halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca yurttaşlar, Başkan Kocagöz için oturma eylemi de başlatmıştı. 

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir? Özgeçmişi Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir? Özgeçmişi

TELEFERİK FACİASINDAN SONRA NELER OLMUŞTU?

Sarısu mevkisindeki teleferik tesisinde 12 Nisan'da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen 1 kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabindeki 2'si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerden tahliye edilen 11 kişi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı.

Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi ise AFAD'ın koordinasyonunda yaklaşık 22,5 saat süren çalışmaların sonunda kurtarılmıştı.

AFAD Başkanı Okay Memiş yaptığı açıklamada "Analizlerimiz neticesinde teleferik direğinin tepesinde tespit ettiğimiz bir vida kırığı gibi kırık neticesinde bu kazanın meydana geldiğini ifade etmek isterim” demişti. Öte yandan Antalya'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 174 kişinin mahsur kaldığı teleferik faciasına ilişkin güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıktı.

AFAD: Teleferik kazasının nedeni vida kırığı AFAD: Teleferik kazasının nedeni vida kırığı

Gazeteci Saymaz'ın bugün yazdığı yazıda, faciadan beş dakika önce yolcuların uyarıda bulunduğu, görevli kişinin sistemi durdurduğu ancak sonrasında tekrar çalıştırdığı not edilmişti.

Antalya'daki teleferik faciası: "Yolcular uyarmış" Antalya'daki teleferik faciası: "Yolcular uyarmış"

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y. tutuklanmıştı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı kazaya ilişkin hazırladığı iddianamede, aralarında Kocagöz'ün de bulunduğu 5'i tutuklu 12 sanığın, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.