T24 yazarı gazeteci Tolga Şardan, MHP’de siyaset yapan emekli astsubay Mustafa Çintaş’ın 'FETÖ'nün "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklandığı aktardı. Çintaş, 2015 ve 2023 genel seçimlerinde MHP’nin İzmir 2. Bölge’den 13. sıra milletvekili adayıydı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen nisanın son günlerinde yaptığı basın açıklamasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde 'FETÖ’nün “mahrem hizmetler” yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Gözaltına alınanlardan bazıları tutuklandı.

Şardan, şüpheliler arasında yer alıp tutuklanan isimlerden biri ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak görev yaparken emekli olan Mustafa Çintaş'ın olduğunu söyledi.

Şardan, Çintaş’ı daha önce Türkiye genelinde yapılan FETÖ soruşturmalarında haklarında adli işlem yapılan şüphelilerin verdikleri ifadelerde adı geçtiğini söyledi. Şardan, "TSK’dan emekli olan Çintaş’ın yaşamının son döneminde aktif siyaset içinde olduğu görülüyor. FETÖ geçmişi delillerle ortaya çıkarılan Çintaş’ın, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP içinde siyaset yaptığı anlaşıldı. Hem öyle basit bir taban hareketi ve siyasi çalışmalar içinde değil" ifadelerini kullandı.