CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Gaziantep’in İslâhiye ilçesi Kırıkçalı köyünde depremzede vatandaşları ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Milletvekillerine köyün tarım arazilerine toplu konut yapılmak istendiğini belirten vatandaşlar, konut yapılmak istenen yerin 800 metre ötesinden fay hattı geçtiğini aktardı.

Bir yurttaş, konut yapılmak istenen yerlerde bağlarının ve zeytin ağaçlarının olduğunu dile getirerek, “1200 dönüm yerde takriben 100 bin köke yakın bağ var” dedi. Yurttaş, tarım arazilerini bırakmak istemediklerini vurgulayarak, “40 yıldır üzerinde mülkiyet ve zilliyet hakkımız olan bu arazide şu an bizim hiçbir hükmümüz kalmadı. Bize bir muhtar vasıtasıyla köylüye bilgi verilmedi. Bu arazi böyle yapılacak, böyle bir niyet var, sizin şeyiniz nedir diye söylenmedi” diye konuştu.

Yurttaş, “Ovalarımızdan, tarım alanlarımızdan uzak duralım” dedi. Aygun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarım arazilerine uzak durulacağı sözünü hatırlatarak, yetkilileri Erdoğan’ın sözüne göre hareket etmeye çağırdı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise tarım arazilerinin inşaat yapmaya uygun olmadığını vurgulayarak, “Doğayla mücadele edilmez, burası tarım arazisi. İnşaat yapmaya uygun değil. Üreticiler de çok uzun yıllardır burayı işliyorlar. Zeytin dikmişler, bağ yapmışlar. Tarımsal üretim yapmışlar. Hayvanlarını beslemişler. Ürünlerini satmışlar katma değer yapmışlar. Bu arazinin üreticide kalması, toplu konut yapılacak başka alanların bulunması gerekiyor. Bulmadıkları için yıllarca zaten biz depremlerde enkaz altında binlerce can bırakıyoruz. O yüzden Gaziantep’in İslahiye ilçesi Kırıkçalı köyünden elinizi çekin” dedi.