Manisa’nın Yunusemre Belediyesi 31 Mart yerel seçiminde AKP'den CHP'ye geçti. Belediye yüksek borçları, lüks binaları ve israf ile gündeme geldi. Belediyeyi son 10 yıldır yöneten AK Partili Mehmet Çerçi’nin 4 milyon dolara mal olduğu öne sürülen başkanlık makam odasındaki şatafat da dikkat çekti. 

CHP'li Belediye Başkanı Musa Semih Balaban, 31 Mart gecesi yerel seçimi CHP’nin kazandığı kesinleşince 00.10-05.07 saatleri arasında belediyeden 100 milyon lira tutarında alım yapıldığını tespit ettiklerini belirterek "Bu çeklerin hiçbirini belgelenmeden ödememe kararı aldık. Hiç kimse kafasına göre çek kesip belediyeden bunu tahsil edemeyecek" dedi.

ANKA'nın haberine göre Başkan Balaban, şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi Yunusemre Belediyesi'nde 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra 02.00'dan sabah 06.00'ya kadar çek kesildi, faturalar girişi oldu ve bizler de bunun usulsüz olduğunu söyledik. Bu çeklerin hiçbirini belgelenmeden ödememe kararı aldık. Bu konuda yetkili Başkan Yardımcımız Sayın Ali Kuyumcu hiçbir şekilde bu çek neye istinaden kesildi, bir belgesi var mı, bir hakkı var mı bunları belgelemeden de bütün bu çekleri ödememe kararı aldık ve ödemiyoruz. Belgeleyemedikleri sürece bu çekin neden hangi hakka hukuka, hangi hizmete karşı kesildiği belgelenmediği için belediyemizin bu değerlerine sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse kafasına göre çek kesip belediyeden bunu tahsil edemeyecek."