Hastaneden kanser ilaçlarını çaldılar, yerine su doldurdular. Tedavi olduğunu sanan kanser hastalarının hayatlarıyla oynadılar. İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi hastanesinden kanser ilaçları çalınması olayına ilişkin bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfası gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen ilaçların piyasa değeri 4,9 miyon lirayı aşıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmada, Çapa Tıp Fakültesi onkoloji bölümünde kemoterapi gören kanserli hastalar için kullanılan ilaçların hırsızlık yöntemiyle alınarak, yerine su enjekte edildiğini tespit etti. Soruşturma devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çapa Hastanesi önünde "Soruyoruz? Kanser ilaçlarının çalınması ile alakalı kanser tedavisi gören kaç hasta mağdur olmuştur?  Çalınan kanser ilaçları nerede kullanılmıştır?" pankartının açıldığı basın açıklamasında konuşan İşçinin Kendi Partisi Genel Başkanı Cemal Bilgin, buradan soruyoruz çalınan kanser ilaçları nerede hangi klinikte kullanıldı?

Çapa Tıp Fakültesi’nden mücadelesi nedeniyle çıkarılan İşçinin Kendi Partisi Genel Başkanı Cemal Bilgin hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında geçen sene de Çapa Tıp Fakültesi’nde nöroloji bölümünden kanser ilaçlarının, ameliyathaneden uyuşturucu ilaçları çalındığını açıkladı.

BU BİR HIRSIZLIKTAN İBARET DEĞİLDİR

Bilgin, Çapa  Tıp Fakültesi onkoloji bölümünden kanser  ilaçlarının çalınması bir hırsızlıktan ibaret değildir, büyük bir organize suç örgütü vardır, büyük bir şebeke vardır vurgusunda bulundu. Bu organize suç örgütünün neden çökertilmediğini soran Bilgin, kim bunları koruyor, kolluyor, hangi hastanede, hangi tıbbi medikallerde, kliniklerde bu kanser ilaçları kime yapılıyor diyerek sorularına devam etti. Sağlık turizmi adı altında yurtdışından hastaları bulup Türkiye'ye getiren kimlerdir?

KANSER HASTALARININ İLAÇLARINA SU KATILDI

Bilgin, Çapa Tıp Fakültesi’nde idari amirlerinden idari amirlerine kadar, Hastane müdürlerinden fakülte sekreterine kadar, Müdür yardımcılarından dekana kadar, rektörüne kadar, sendikalardan Tabip odalarına kadar, İl sağlık müdürlüklerinden sağlık bakanlığına kadar, muhalefetinden hükümete kadar sorumludur diyerek kamuoyuna çağrı yaptı.

Kanser ilaçlarının çalınması sıradan bir olay değildir kimler zenginleşiyor? kimler hastaları mağdur etti? Sizlerin annesi babası yok mu kanser hastalarının ilaçlarına su katıldı hiç mi vicdanınız sızlamıyor? diyen Bilgin gerçek sorumlular yargılanana kadar eylemlere devam edeceklerini açıkladı.

BİR HASTA YAKINI OLARAK ENDİŞELİYİM

Basın açıklamasını izleyen annesi Çapa Tıp Fakültesi onkoloji bölümünde tedavi gören Ahmet Ülbeği endişelerini Dokuz8haber'e anlattı.

Ülbeği, Bir hasta yakını olarak bizim hastamızada mı yapıldı? Meme kanseri tedavisi gören 70 yaşında annemin böyle bir duruma maruz kalıp kalmadığının endişesini yaşıyorum diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Ne Olmuştu:

İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi hastanesinden kanser ilaçları çalınması olayına ilişkin bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfası gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen ilaçların piyasa değeri 4,9 miyon lirayı aşıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmada, Çapa Tıp Fakültesi onkoloji bölümünde kemoterapi gören kanserli hastalar için kullanılan ilaçların hırsızlık yöntemiyle alınarak, yerine su enjekte edildiğini tespit etti.

Bazı görevlilerin, maddi değeri 10 ila 90 bin lira arasında değişen gerçek ilaçları sırt çantalarında dışarı çıkarıp eczacı ve kuryeye, yüklü miktarda para karşılığı elden teslim ettiklerini belirleyen ekipler, bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfasını suçüstü yakaladı. 222 KUTU KANSER İLACI ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evi, araçları ve kullandıkları hastane bölümleri ile eczanedeki aramalarda, 4 bin 401 dolar, 30 euro, 20 pound, 70 bin 435 lira ile 222 kutu kanser ilacı ele geçirildi.

PİYASADA DEĞERİ 4,9 MİLYON LİRA

Operasyonda ele geçirilen ve başkaları adına reçetelendirilerek SGK Başkanlığına fatura edildiği anlaşılan kanser ilaçlarının piyasa değerine göre hesaplanan toplam kamu zararının 4 milyon 914 bin 644 lira olduğu belirtildi.