Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Tahsin Düzyol, Bitlis Tatvan’da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Ayşegül Avcı’nın X hesabından okuldaki 23 Nisan töreninden bir videoyu, “Yeni atanmışım, köyün tamamı terör örgütü yanlısı. Velilerimin hepsi sosyal medyada Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaşıyor. Ben Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan’da zeybek oynadım. Bu benim zaferimdir. Kendimle ve çocuklarımla gurur duyuyorum” paylaşımı hakkında açıklama yaptı.

Düzyol, “Bitlis'in Tatvan ilçesi Kıyıdüzü (Kızvak) köyünde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan A.A. adlı şahsın yaptığı suçlayıcı ve ayrıştırıcı ve köyün tamamının terör örgütü yanlısı olarak gösterdiği paylaşım, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı” dedi.

Öğretmen hakkında henüz bir soruşturmanın açılmadığını ifade eden Düzyol,  soruşturmanın açılmaması durumunda buna benzer paylaşımların başkalarını cesaretlendireceğini kayderek şunları söyledi:  

“Yetkililerle yaptığımız görüşme sonucu ilgili şahısla ilgili henüz bir soruşturma başlatılmadığını, öğretmenin Tatvan merkeze çekilmek için dilekçe verdiğini söylediler. Konu ile ilgili mutlaka bir soruşturma açılacağını ve öğretmenin dilekçesinin değerlendireceklerini söylediler. Ancak  ne gerekçe ile olursa olsun öğretmenin Tatvan merkeze çekilmesi kendisine ödül olacaktır. Bu öğretmenin köyden alınıp ilçe merkezine çekilmesi başkalarını cesaretlendirip benzer paylaşımlar yapılması sonucunu doğuracaktır.”

Düzyol ayrıca, “Bir öğretmen, insan onuruna yakışmayan, bu ayrıştırıcı dilin ve yaklaşımın hem öğrenciler üzerinde hem de kamuoyunda büyük bir tahribat yaratacağı, bu dilin yaklaşımın cezasız kalmaması gerektiği konusunda ısrarcı olacağımızı ve süreci takip edeceğimizi kamuoyuna saygı ile sunuyoruz” Şeklinde konuştu.

Öte yandan bugün bazı haber sitelerine göre, gelen tepkiler üzerine öğretmen hakkından önce soruşturma başlatıldığı sonra açığa alındığı belirtilmişti. 

NE OLMUŞTU?

Bir köy ilkokulunda öğretmenlik yapan Ayşegül Avcı’nın 23 Nisan etkinliği paylaşımında “Köyün tamamı terör yanlısı” sözleri tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine Ayşegül  Avcı hesabını kapattı.

Söz konusu paylaşımda Avcı şu ifadelere yer verdi:

“Yeni atanmışım, köyün tamamı terör örgütü yanlısı. Velilerimin hepsi sosyal medyada Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşıyor. Ben Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan'da zeybek oynadım. Bu benim zaferimdir. Kendimle ve çocuklarımla gurur duyuyorum.”