MA'nın aktardığına göre; Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Okan Danacı’nın tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Ankara 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan Danacı, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan SGDF üyeleri Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.  

SİCİLİ KABARIK TANIK  

10 Ekim Ankara Katliamı’na dair “Katliamı kınıyorum, daha iyisi olabilirdi:)” paylaşımı nedeniyle hakkında dava açılan Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencisi Abdurrahman Gülseren duruşmada tanık olarak dinlendi. Daha önce DTCF’de sosyalist öğrencilere yönelik saldırıları organize etmek, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırı, “Hudut Namustur” pankartı asan Ahmet Çakmak'ı Ülkü Ocakları'nın üst düzey yöneticileriyle görüştürmek ve Buğra Kavuncu'yu hedef göstermesi için zorladığı iddiasıyla gündeme gelen Gülseren, sosyalist öğrencileri “eğitim hakkını engellemek” ile suçladı.  

TAHLİYE TALEBİ

Sonrasında söz verilen Danacı, Gülseren’in yalan beyanlarda bulunduğunu belirtti. Danacı, 9 aydır haksız tutuklu olduğunu söyleyerek, tahliyesini talep etti. Tutuksuz yargılanan Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz da Gülseren’in yalan beyanlarda bulunduğunu kaydetti. Yavuz ve Eryılmaz beraat talebinde bulundu.

Avukatı Sezin Uçar ise, müvekkilinin suçlamaya konu eylem ve basın açıklamalarının örgütlenme özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu. Uçar, müvekkilinin tutuklulukta geçirdiği süre esas alınarak, tahliye edilmesini istedi. 

TAHLİYE 

Mütalaasını açıklayan iddia makamı, Okan Danacı’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Danacı’nın yurt dışına çıkış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 25 Ocak 2022’ye ertelendi.