Haber: FATOŞ ERDOĞAN

İstanbul Beyoğlu'daki Fetihtepe mahallesinde yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşı bölge sakinleri itiraz ediyor. Evlerinden çıkmayan mahalleli, bugün doğalgaz, elektrik ve sularını kesmeye gelen ekiplere tepki gösterdi. 15 hanenin elektrik, su ve doğalgazı zor kullanılarak kesildi.

Temel ihtiyaçlara ulaşımı engellenen yurttaşlar zor durumda kalırken, solunum cihazına bağlı kanser hastası Neşet Kaya, evindeki elektriğin kesilmesi nedeniyle fenalaştı. Kaya, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaya'nın sedyeyle ambulansa bindirilme görüntülerini paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, "Fetihtepe'de kentsel dönüşüm adı altında şehit kardeşi Neşet Kaya'nın elektriğini zorla kestiler. Solunum cihazına bağlı kanser hastası fenalaştı" ifadelerini kullandı.

Bir başka paylaşımında kentsel dönüşüme tepki gösteren Kılınç, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Fetihtepe'de zorbalığa son ver. Halkın sesine kulak ver. Haksız, hukuksuz şekilde zorla elektrik, doğalgaz, su kestiriyorsun. Polisle halkı karşı karşıya getirmekten vazgeç" dedi.

BELEDİYE DOĞRULADI

AKP'li Beyoğlu Belediyesi ise "Fetihtepe'de kentsel dönüşüm için yeni süreç başladı" başlıklı açıklamasında, evlerini tahliye etmeyen yurttaşların elektrik, su ve doğalgaz erişimine son verildiğini doğruladı. Belediyenin açıklamasında, "Evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerine tanınan süre Ramazan Bayramı'ndan önce sona ermesine rağmen, bazı hak sahipleri evlerini boşaltmadı. Bugün İSKİ, İGDAŞ ve BEDAŞ ekipleri bölgedeki bazı binalara giderek verilen hizmetin sonlandırıldığını belirttiler" ifadeleri kullanıldı.

MAHALLELİ ZOR DURUMDA

Okmeydanı Fetihtepe mahallesi sakini Zafer Uluışık da elektrik, doğalgaz, sularının koçbaşı kullanılarak kapıları kırılarak polis zoruyla kesildiğini söyledi, "Bu kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm dedi. Beyoğlu Belediye başkanı Ali Haydar Yıldız ve Bilal Erdoğan'ın burayla ilgili konuşmaları var" dedi.

Sürekli basın kartı sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci Gökay Aygün ise bugün Okmeydanı Fetihtepe mahallesinde polis tarafından kalp ameliyatı geçirdiğini belirttiği halde darp edildiğii söyledi.

Okmeydanı Fetihtepe mahallesi sakini Nimet Baylan, "66 yaşındayım kanser hastasıyım. Kentsel dönümüm yüzünden, üzüntüden 62 kiloya düştüm" diyerek duruma isyan etti. Başka bir mahalle sakini de "Nereye gideceğim? Kimsem yok, kira ödeyecek durumum yok" dedi ve anlatırken gözyaşlarına boğuldu.