Belediye 16 mahallede açtığı 17 halk merkezinde, zamanında okula gidemeyen veya çeşitli sebeplerle okuma yazma öğrenemeyen kadınlar için okuma yazma atölyeleri açtı. Atölye öğrencileri, Orhangazi Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Halk Merkezi’nde bir araya geldi. Başkan Kurt da öğrencileri ziyaret ederek, kadınları gösterdikleri çaba dolayısıyla tebrik etti. 

Buluşmada Türk edebiyatının usta kalemlerinin yazdıkları metinlerden alıntılar yapan kadınlar, metinleri okuyarak Başkan Kurt’a sürpriz yaptı. Kadınların sürprizi karşısında duygulanan Kurt, “Okuma yazma bir Müslüman için şart. Kuran’ın birinci emri ‘Oku’. Okuyamazsak bu iş olmaz. Şehirde okuma yazma bilmek her dakika lazım. Otobüse, tramvaya, bilete, markete lazım. Birçok hemşehrimiz utanıyor, utanmayın. Okumanın yaşı yok. Bizim dinimizin birinci şartı okumak. Zamanında öğrenememişsiniz, şimdi öğrenmek cesaret işi. Tebrik ediyorum” dedi.

Okuma yazma atölyesi öğrencilerinden 70 yaşındaki Fatma Uzun da atölyeye ilişkin şunları söyledi:

“Önceden okuma yazma bilmiyordum. Okuma yazmayı öğrendim. Allah razı olsun. Çok güzel. Örneğin, çarşıya gidiyorum, ‘Şurada ne yazıyor’ diye merak ediyorum, okuyorum. Torunum Avusturalya’dan görüntülü arıyordu beni, açamıyordum. Okumazsan nereden bileceksin, şimdi açıyorum, torunumla görüntülü konuşuyorum. 70 yaşındayım. Tramvay, otobüs hepsini biliyorum artık. Okuma yazma öğrendikten sonra oldu bunlar. Diğer kadınlar da okuma yazma bilmiyorsa katılsınlar. Ben 70 yaşında katılıyorsam, onlar da katılsın. Nice gençlerimiz okuma yazma bilmiyor, herkes gelsin. En azından öz güvenleri olur. Herkese tavsiye ederim.”

71 Evler Mahallesi’nde bulunan Aydın Arat Halk Merkezi’ndeki okuma yazma atölyesi öğrencilerinden 56 yaşındaki Havva Keklik ise şöyle konuştu:

“Çok memnunum. Allah razı olsun, okuma yazma öğrendim. Artık daha kolay yazıp, okuyorum. Okumak çok güzel, keşke daha küçükken okusaydım. Kitap okuyorum. Herkes okusun. Okumanın yaşı yok. 50 yaşında okumak için uğraşıyorum. Daha da devam edeceğim.”