Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Nisan 2022 Raporu açıklandı. Raporda yer alan verilere göre Nisan ayı içerisinde 24 kadın cinayeti, 16 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "Öldürülen 24 kadından 13’ünün hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 10’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1 kadın ise ekonomik bahanelerle öldürüldü. 13 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor" dedi.

24 KADININ 11'İ EVLİ OLDUĞU ERKEK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından açıklanan verilere göre Nisan ayında öldürülen 24 kadının 11’i evli olduğu erkek, 3’ü akrabası, biri eskiden birlikte olduğu erkek, 7’si eskiden evli olduğu erkek, biri oğlu ve biri tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

Ayrıca kadınların 15’i evinde, 4’ü sokak ortasında, biri arabada, biri iş yerinde, biri parkta ve biri ise ıssız bir yol kenarında katledildi.

İLLERE GÖRE NİSAN AYI KADIN CİNAYETLERİ

Untitled-1

Raporun tamamına  ulaşabilirsiniz.