İzmir'de Son Dakika'nın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve aynı zamanda meclis başkanvekili görevlerini sürdüdüren Mustafa Özuslu 2024 Yerel Seçimler'de memleketi Bergama'dan aday adayı olacağını açıkladı.


Başkan adayı olmaya niyet ettim
Doğma, büyüme Bergamalı olduğunun altını çizen CHP'li Özuslu, "Resmi bir süreç yok, resmi olarak aday adaylığı süreci başlamış da değil, seçimlerle ilgili süreç de başlamış değil, partimiz de henüz böyle bir süreci başlatmadı. Ancak ben niyet ettim. Niyet etmek önemli bir şey. Çünkü bir şeye niyet etmeden, karar vermeden olmuyor. Ben 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Bergama Belediye Başkanı Aday Adayı olacağım" dedi.

Niyetimi saklamıyorum
Özuslu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bergama, kendi doğduğum, büyüdüğüm şehir. Böyle bir niyetim var, bunu da örgütüme deklare ettim. Bu niyetimi saklamıyorum, bu saklanacak bir şey de değil. Her partilinin bu hakkıdır. Her Bergamalı'nın da Bergama'yı daha iyi yönetmek üzere, böyle bir iddiayı ortaya koyması da hakkıdır. Her Cumhuriyet Halk Partili'nin aday adayı olmak anasının ak sütü gibi helaldir. Bergama'da kaç aday olur, kimler olur, kimler olmaz, ona partimizin yetkili kurulları karar verir. Değerlendirirler. Ben adaylaştırılır mıyım, adaylaştırılmaz mıyım bilmiyorum ama ben gidip, başvurumu yapacağım. Nasıl meclis üyeliğine başvuru yaptıysam, belediye başkan aday adaylığına da yapacağım"